Virkattu kolmiohuivi ja ohje


Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 

Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  

Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. 
Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaan ohjeeseen.


1. Kerros: Huivi aloitetaan kärjestä... Ensin aloitussilmukkaan virkataan 4 ketjusilmukkaa
- sitten pylväs, kaksi ketjusilmukkaa, pylväs, pitkä pylväs

2. Kerros: Työ käännetään, virkataan neljä ketjusilmukkaa,  pylväs, 2 ketjusilmukkaa, 2 pylvästä, 1 ketjusilmukka, kaksi yhteenvirkattua pylvästä, ketjusilmukka, kaksi pylvästä,  kaksi ketjusilmukkaa, pylväs ja reunaan pitkä pylväs 

☆Lisäys 10.03.: Laitoin tämän postauksen linkin Facebookissa Virkkaus-ryhmään. Joku kysyi selvennystä miten virkataan kaksi pylvästä yhteen, eli näin tein: 
☆Virkaataan kaksi pylvästä viimeistä langanvetoa vaille valmiiksi ja sitten vedetään lanka molempien pylväiden viimeisestä silmukasta kerralla läpi.


3. Kerros: käännetään työ ja jatketaan kaavion mukaan samalla tavalla siten että huivi kasvaa reunoista.

 Langasta alunperin ajattelinkin virkata huivin. Käytin 3,5 koukkua. Tykkäsin kovasti langan väreistä ne ostaessan ja aikas kivalta ne näyttävät huivissakin. Huivi on tuonut väriä mustaan talvitakkiin ja se on myös ihanan lämmin. Huivia on tullut pidettyä kylminä pakkaspäivinä toimistotöissä hartiahuivina.

Lanka oli kivaa virkattavaa. Tein huivin valmiiksi tammikuun alussa Kuusamon matkalla. Tykkään virkata autossa apukuskin paikalla istuessani. Matka etenee joutuisasti kun on mukavaa tekemistä.


Kommentit

 1. Oi miten hieno huivi, aivan ihanan värinen❤ Mukavaa alkavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua myös sinne! ❤🤗

   Poista
 2. Kaunis, ihanan värinen huivi! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! 🤗 Lanka oli huolella säilötty. 😉Malli on kyllä helppo oppia. Ehkäpä vielä tulee tehtyä tällä mallilla uudelleenkin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit