Mansikkainen äitienpäiväkakku

Äitienpäivänä herkuteltiin mansikkakakulla. Ostin kaksi rasiaa espanjalaisia mansikoita, joista toisen rasiallisen  söivät pojat ja toinen rasiallinen laitettiin sunnuntaina kakun päälle. Olivat yllättävän herkullisia! Joskus ulkolaiset mansikat ovat olleet puisevia,  mutta nämä olivat oikein herkullisia.



Isäntä oli ihana ja teki kakkupohjan lauantai-iltana valmiiksi. Se oli neljän munan kakkupohja,  jossa oli sekä peruna- että vehnäjauhoja.  Pohja onnistui erinomaisesti. Kuten myös ensimmäinen mieheni kakku vuosi sitten. Sanoinkin, että hänet voi laittaa useamminkin kakunleivontahommiin.  :) Minä laitoin täytteet ja hoidin koristelut sitten sunnuntaina.


Väliin laitoin vaihteeksi omenasosetta kermavaahdon kera. Omenasosekin osoittautui hyväksi valinnaksi. Kermavaahdon sekaan tapaan usein laittaa hivenen vaniljakreemijauhetta. Se antaa kermavaahdolle sopivasti rakennetta pursotuksia varten. Siitä saa myös makeutta. Sokeria ei tarvitse lisätä. 




Kommentit

Suositut tekstit