Poikavauvalle ja isosiskolle

Tänään annoin työkaverini/ystäväni poikavauvalle virkkaamani isoäidinneliöpeiton ja harmaan nallen. Vauvan 3,5-vuotiaalle isosiskolle annoin virkkaamani pinkin nallen.

Isoäidinneliöpeitto on konepestävää Alize Superwash-lankaa. Virkkasin peiton kolmosen koukulla. Meinasin ensin laittaa peittoon sinisen taustakankaan,  mutta rehellisyyden nimissä jäi laittamatta, koska kyläilypäivä tuli tietenkin taas "yllättäen". Peitossa ei ole edes virkattua reunusta,  vaan se on ihan simppeli isoäidinneliö.  Lankaa kului kaksi 100 g kerää kokonaan.  Peiton koko on noin 65×65 cm. 

Nallet ovat samoja tuttuja kuin olen ennenkin tehnyt. Pinkki on tuttua Miami-lankaa jota olen aina näissä nalleissa käyttänyt. Käytin koukkua numero kolme. Harmaa on ensimmäinen kokeilu muusta langasta. Tein sen Novitan Eco  Cottonista ja käytin koukkua numero 3,5. Lanka on paksumpaa ja jäykempää kuin Miami ja sitä oli ihan hyvä virkata. Poikavauvan harmaasta nallesta tuli langan laadun vuoksi isompi kuin isosiskonsa pinkistä nallesta,  mutta ei kai se haittaa :)

Harmaan nallen kokoaminen jäi ihan viime tinkaan ennen vierailua. Äitini seurusteli oman vauvani kanssa kun tänä aamuna vielä ompelin nallea kasaan. Jees, jees... Mä oon aina vähän tällainen...

Nämä nallet ovat 13. ja 14. tekemäni. Numeron 12. esittelen joskus... :) Omat pojat sanoivat, että se on niin ruma, ettei sitä voi kenellekään antaa...

Tämän linkin takaa pääsee klikkailemaan aikaisemmin tekemiini nalleihin. Ja ohjehan on sovellettu Novitan nalle-ohjeesta, joka löytyy Novitan sivuilta.

Kommentit

 1. Nämä sinun nallet ovat kyllä ihanan vallottavia! Näytille vaan se yksikin....ei ole ruomia...täytyy kaikkien "kukkien" päästä kukkimaan :) Iloista perjantai päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Hyvää viikonloppua myös sinne! Näytän nallen numero 12 joskus :) Se jäi kotinalleksi, omien lasten nallejen äiti-nalleksi.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Rimasan kanssa, aivan ihania nalleja..onnistuisikohan itseltänikin, mä kun en osaa virkata kuin mummoneliötä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihan varmasti osaat tehdä nallen kun kerran osaat idoäidinneliönkin. Nalle on tehty ihan vaan kiinteillä silmukoilla. Novitan ohje on hyvä. Teen omille nalleille pidemmät jalat ja laitan turvasilmät ja -nenät. Nallen tekeminen on helppoa.:)Kokeile ihmeessä voit jäädä koukkuun. ;)

   Poista
 3. Hienot viemiset. Ihanat nallet ja peitto.

  VastaaPoista
 4. Ihanan peitto ja todella nätit nallet. Kyllä lahjan saaja varmasti tykkää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit