Täydellinen suklaakakku suklaanhimoon

Pitkästä aikaa täällä. Elämä on pyöritellyt mennessään ja sama tuntuu vaan jatkuvan. Olen siinä pisteessä, että nukkuminen on mun suurin nautinto. Kun saan kellahtaa illalla sänkyyn, niin tuntuu aivan mahtavalta.

Täytyy yrittää nyt "friskata" itseään, että alkaisi nauttia muustakin. Hommaa vaan tuntuu pukkaavan joka suunnalta ja työlista on loputon. Ehkäpä kesä ja loma tuovat tähän härdelliin vähän helpotusta.

Äitienpäivä oli sunnuntaina. Lapset ja perhe tietenkin ovat ykköset elämässä. Tämä mielessä tässä jatketaan eteenpäin edelleen...

Sunnuntaina päätin leipaista itselleni mieleisen unelmasuklaisen kakun. Rakastan suklaata ja sillä itseäni piristän useinkin. Suosittelen kakkua, jos todella rakastat suklaata ja sitä täytyy saada ja runsaasti. Meillä makeasta pitävät pojat ottivat ensimmäisellä kerralla kakkua liian suuret palat. Kannattaa ottaa ensin pienempi pala, ettei iske ällömakeusfiilis. Toisen palan voi sitten aina ottaa lisäksi jos vielä jää suklaavajetta. Mulle sitä tunnetta ei kovin helposti tule. ;)

 

Täydellinen suklaakakku suureen suklaanhimoon:

4 kananmunaa
1 d sokeria
1 dl tummaa ruokosokeria
2 dl juoksevaa Oivariinia
200 g Fazerin taloussuklaata
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen kahvia

Suklaamousse:
5 dl vispautuvaa kermaa
1 rs maustamatonta Hovi-tuorejuustoa
200 g Fazerin taloussuklaata

Koristeluun :
Ranskanpastilleja
Jos ei tykkää mintun mausta, niin sitten kannattaa käyttää jotakin muuta,
 kuin Ranskanpastilleja, vaikka vain ihan nomparelleja
- Sulatetaan suklaa mikrossa varovasti lisäämällä paloja pikkuhiljaa kulhoon ja sekoittamalla välillä sulavaa suklaamassaa
-Sekoitetaan sula suklaa juoksevaan Oivariiniin
-Vatkataan huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit sopivan kiinteäksi vaahdoksi
- Vaahtoon sekoitetaan jauho-leivinjauheseos ja Oivariini-suklaa-seosta
- Paistetaan kakkuvuuassa, joka on voidetu ja jauhotettu, 175 asteessa noin tunti. Kypsymistä on hyvä tarkkailla välillä koittamalla tikulla. Kannatta peittää kakun pinta paiston aikana foliolla, ettei pinta tummu liikaa.

- Suklaamousse valmistetaan siten, että ensin vatkataan kerma löysähköksi vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan sähkövatkaimella tuorejuusto ja sulatettu suklaa.

- Jäähtynyt kakku halkaistaan kahtia ja kostutetaan kahvilla. Väliin laitetaan reilusti suklaamoussea ja loppu mousse levitellään kakun päälle. Koristeeksi heitellään runsaasti (1 pussi) Avec-Ranskanpastilleja.

Kyllä lähtee suklaanhimo hetkeksi. :)Nyt täytyy alkaa ulkoilemaan ja keräämään energiaa muustakin kuin suklaasta. :)Kommentit

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit