Mansikka-mascarponevaahto -Herkku sellaisenaan ja kakkujen täytteenä (ohje)

Mun tämän kesän ehdoton herkku oli mansikka-mascarponevaahto!
Se on herkkua sellaisenaan tai täytekakkujen välissä.
Kesällä tuli leivottua kakkuja ja torttuja useita ja käytettyä paljon kesän tuoreita uusia marjoja.Ohje: Mansikka-mascarponevaahto 
1 prk Flora Vanillaa tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk Mascarponea (250 g)
Paljon mansikoita pilkottunaVanilla vaahdotetaan ja sekoitetaan sähkövatkaimella Mascarponen kanssa. Pilkotaan joukkoon erittän runsaasti tuoreita mansikoita ja sekoitetaan. Tarjoillaan jälkiruokakulhoista ja päälle murskataan Oreo-keksejä. Superhyvää! Oheen vielä lasi kuohuviiniä, jos on juhlafiilis.


Tätä samaa täytettä olen käyttänyt myös monissa täytekakuissa, ja muuten toimii! On saanut hyvää palautetta muiltakin.

Pipsa Possu-kakku

Pipsa Possu kakun väkersin sokerimassasta oman tyttöni 3-vuotissynttäreiden kunniaksi. Siinä on täytteenä tämä sama vaahto. Pohjat kostutin sitruunan makuisella kivennäisvedellä. Olihan muuten mukava muovailla Pipsa Possua, fani 3-vuotta tykkäsi kovasti. :)

Kuningatar-torttu

3-vuotiaan synttäreitä vietettiin serkkukatraan kanssa myös mökkitunnelmissa. Sinne tein runsaan kuningatartortun. Ulkonäkö on aikas marjaisa, ja ei niin selkeä, mutta maku oli kohdillaan. Tässä on ohut kakkupohja, jonka päällä on runsaasti vaahdotettua vanillaa sekä tuoreita mansikoita, vadelmia ja mustikoita. Oikeasti, niin perusmaut kuin vain voi olla, mutta en kyllä keksi parempaa kakkua. Tuoreet marjat sen tekevät! Pakasteesta ja hilloina marjat eivät ole enää 100 % samaa luokkaa kuin kesäisen tuoreina. Tässä on ihan vähän mukana myös murskattuja marenkeja kakun päällä.

Mansikka-mascarponevaahto-marenki-kakku
Sydämen muotoisen nakukakun välissä ja päällä on mansikka-mascarponevaahtoa ja päällä murskattuja marenkeja. Kostutus on tehty myös sitruunakivennäisvedellä. Ihastuin tähän kostukkeena, sillä siitä ei tule lisä sokeria/makeutta kakkuun. En oikeasti enää edes muista syytä tämän kakun tekemiselle, mutta varmasti joku syy oli. :) Oliskohan voinut olla tytön nimipäivä. :)


Mansikka-mascarponevaahto-murskatuilla Oreo-kekseillä

Mansikka-mascarponevaahto murkatuilla Oreo-kekseillä kerä kuohuviinilasillisen ja hyvien ystävien. Kesä.
Täytekakku kotitekoisella mansikkahillolla
Tässä hymyilee tulevan 2-luokkalaisen koristelema kakku mummun 81-vuotis synttäreiden kunniaksi. Tässä kakussa on välissä mummun tekemää mansikkahilloa, kostutus on tehty maidolla. Välissä ja päällä on vaahdotettua vanillaa.

Kiitos ja onnea -kakku
Tämän kakun kostutus on tehty myös sitruunakivennäisvedellä. Täytteenä on mansikka-mascarponevaahtoa. Pursotukset on tehty kermalla.

Kiitokset kesä 2019 olit kiva ja onnea tulevalle syyskaudelle ihan jokaiselle!
Kommentit

 1. Monen monta herkullista kakkua! Kyllä tuoreet marjat vaan kruunaa kakun kuin kakun maun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan hyvä pitää vähän kakutonta kautta välillä? :D Kovasti on tullut herkuteltua. Marjat sinällään ovat kyllä ykköshyviä syötäviä, mutta nuo lisukkeet... kerma... sokeri... valkoiset jauhot...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva on aina koittaa väkertää jotakin mistä lapset ilahtuu. :D

   Poista
 3. Mää en ole koskaan tainnnut kokeilla mascarponea mihinkään. Nyt varmaan pitäisi, jos sillä noin hyvää tulee. Ja Pipsa possun helminauha sai ihan hymyn huulille, kyllä olit tehnyt tarkkaa työtä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiedä tarkkuudesta ;) . Hauskaa tuollainen sokerimassamuovailu kyllä on.

   Suosittelen mascarpone-juttuja, ja mascarpone ihan ilman kakkuakin tuon keksimurun, vaniljavaahdon sekä tietenkin tuoreiden mansikoiden kanssa on mun mielestä tosi herkkua. Muistahan viimeistään ensi kesänä. :D :D :D

   Poista
 4. Mahtaa olla hyvää, maiskis. Oi minäkin tahtoisin Pipsa-possun kakkuni koristeeksi vaikka olenkin jo lähempänä 70v =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiskuteltu on täälläkin, ja vyötärö kiittää ;)

   Pipsa Possu on pirteä tyyppi. Tykkään myös. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit