Pehmeä hopeanhohtoinen neulepaita

Heipä hei taasen! Sain reilu viikko sitten valmiiksi itselleni pehmeän neulepaidan, jota taitaa tulla ihan oikeasti käytettyäkin. Paita on ollut mulla jo töissäkin, ja on nytkin tällä hetkellä kotosalla tässä tekstiä näpytellessä päälläni. Paita on pehmeä ja lämmin. Ohjeen otin Suuri Käsityö 9/2019-lehdestä malli(32). Lehti tuli äidilleni lahjalehtenä ja hän antoi sen minulle.

Suuri Käsityö-lehdessä on mun mielikuvan mukaan aika paljon ompeluun liittyviä ohjeita ja kaavoja. Nyt oli ilahduttavasti myös neulontaohjeita, joihin tarttua. Ompeluakin haluaisin opetella, mutta en ole vielä oikein löytänyt siihen aikaa.

Tämän paidan langat eivät ole samaa kuin lehden ohjeessa. Mulla oli kotona erään lankaliikkeen loppuunmyynnistä hankittua harmaata kimaltavaa paksuhkoa lankaa: Cristallo Adriafil. Vieläkin lankaa jäi. Vähän ajattelin, että voisin koittaa soveltaa 3-vuotiaalle tyllerölleni paitaa. On aika ihanaa, kun lapset tulevat katselemaa tekemisiäni. Tyttö oli heti pyytämässä itselleen paitaa myös. Ja pojat 12 ja 8 olivat vaikuttuneita, kun äiti teki oikein paidan, ja vieläpä pitokelpoisen. :)

Tämä oli helppo toteuttaa, kun tarvitsi vain tehdä oikeaa ja nurjaa. Lanka on paksuhkoa ja puikot kokoa neljä. Näiden silmukoiden kutominen oli juuri sitä terapeuttista "silmukka silmukan jälkeen valmiiksi" -flow-tilaa, jota kaipaan.

Tämä syksy on ollut todella hektinen ja sellaisena se jatkuukin. Mulla on oikeasti haussa jonkinlainen itsensä arvostamisen järjestys. Uni, lepo, liikunta, terveellinen ruoka ja rentoutuminen. Nämä kaikki ovat omalta kohdaltani ihan retuperällä. Huomaan jauhavani tätä samaa kuin keväälläkin jo. Keväällä oli omat murheensa, ja nyt taas ihan mahdoton tehtävien töiden lista, koko ajan. Mun on opittava huolehtimaan itsestäni paremmin.

Tämä työ on minun lokakuun: "Kässähamsterihaaste2019" -työ, jossa on käytetty jonkun vuoden hyvin säilöttyä lankaa. Haasteen järjestäjinä toimivat Lumisiivet ja Craft Candidate blogit.

Kommentit

 1. Näyttää oikein mukavalta ja tyylikäs harmaa sävy ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lämmin ja rento. 🏡🛋☕Sopiva kotoiluneule tähän vuodenaikaan. Tosin kävi tämä töissäkin tuoreeltaan pyörähtämässä .

   Poista
 2. Tosi kiva paita tuli! Suuri Käsityö -lehden sisältö vaihtelee mielestäni kovasti mutta on joo enemmän selkeästi ompeluun suuntautuva minustakin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis neule :) Mukavaa lokakuuta <3

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvännäköinen paita ja oikein onnistunut neuletyö! Malli vaikuttaa helpolta, mutta sellaiselta, että siinä on kuitenkin jotain muutakin kuin sileää neuletta. Ja aikamoisella vauhdilla olet paidan saanut valmiiksi, jos ohje oli syyskuun lehdessä. Tsemppiä itsestäsi huolehtimiseen, samat asiat tuntuvat olevan ajankohtaisia täälläkin :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit