Suklaatalo

Tänä vuonna ei tehty piparkakkutaloa, tehtiin suklaatalo. Jouluaatonaattona kun lapset oli saatu nukkumaan, sanoin isännälle,  että nyt seuraa ylläritehtävä: suklaatalon kokoaminen! Yllättäen sainkin oikein motivoituneen rakennusmiehen töihin. 

Isäntämies oli itsekin jossakin sosiaalisessa /virtuaalimediassa nähnyt ennen joulua kuvia suklaataloista,  joten hän oli hyvin ideassa heti mukana. Kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä hän teki suklaalevyihin ikkunan ja oven reiät. Osien kokoaminen tapahtui myös sulatella suklaalla.  Oli kyllä haasteensa tässäkin kokoamusprosessissa. Jähmetimme välillä kiinnitettyjä osia jääkaapissa ja sitten taas jatkoimne osien kiinnitystä.  Joku seinä napsahti poikkikin,  mutta sulalla suklaalla seinän sai muurattua takaisin paikalleen huomaamattomasti. 


Minä koristelin lopuksi mökin karkeilla. Jääkaapissa oli hieman varastoituna pikeeriä piparkakkujen koristelusta ylijääneenä.

Netissä on Maraboun opetusvideo suklaamökkiin (löytyy googlettamalla: Marabou-opetusvideo).  Me kannatettiin kuitenkin suomalaista Fazeria.

Kommentit

Suositut tekstit