Tapaninpäivän suklaakakku


Tänään tavattiin nyyttikesti-periaatteella sukulaisia. Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin kun tavataan appiukon ja hänen sisarustensa jälkikasvu. Tämä on kiva perinne, sillä muutoin serkut ja pikkuserkut tapaavat enää äärimmäisen harvoin, kun kaikkia yhdistävää mummua ei enää ole.

Sisarukset ovat varanneet paikallisen kyläkoulun liikuntahallin tilat, joiden yhteydessä on keittiö ja ruokailutila. Vanhemmat aikuiset ovat huolehtineet lämpimän ruuan ja nuoremmat aikuiset vastaavat kahvitteluherkuista ja lasten naposteltavista. 

Oli taas mukavaa tavata. Lapset juoksivat ja pelasivat mm. sählyä hikipäässä viiden tunnin ajan.  Harvoissa juhlissa lapsilla on yhtä mukavaa. :)

Minä leivoin suklaakakun jälkkäripöytään. Lopputulos oli erittäin täyteläinen. Maku oli jees, ja kalorit kohdillaan. Huh, tätä jouluherkuttelua!


Taikinaan rouhittu suklaa


175 g voita
2 dl sokeria
100 g Fazerin sinistä rouhittuna
1 1/4 dl mantelijauhetta
1/1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa
1/2 dl kahvia
1/2 dl kermaa

-Voi ja sokeri vatkataan vatkaimella
-Lisätään kananmunat yksitellen...
-toisiinsa sekoitetut kuivat aineet...
-nesteet...
-rouhittu suklaa.

-Noin 1,5 dl kakkuvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan

- paistetaan +175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kakun kypsyyttä testasin noin 40 min jälkeen, omassa uunissa kakku ei vielä silloin ollut kypsä.




Koristelin jäähtyneenä noin 50 g:lla sulatettua Fazerin sinistä suklaata ja ripottelin päälle nonparelleja.

Kommentit

Suositut tekstit