Porkkanamuffinsseja arki-illan iloksi

PORKKANAMUFFINSSIT
2 keskikokoista porkkanaa raasteena
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 dl rypsiöljyä
3 kananmunaa

Paistetaan paperisissa muffinssivuuissa, jotka on laitettu peltiseen muffinssivuokaan, +200 asteessa noin 15 minuuttia, tarkkaillen kypsymistä.

Arki-ilta ja lapset olivat hokeneet "jotakin hyvää"... 3-vuotiaan kanssa sekoitettiin taikina, eli kaikki ainekset vain sekaisin. Hän asetteli paperiset vuuat peltivuuan koloihin ja annosteltiin yhdessä taikina niihin. Ajattelin, että herkut menisivät ilman päällisiä ja koristeluita, mutta lasten mielestä koristelu on olennainen osa leipomista. Meillä on kaapissa vielä joululta jääneitä sokeriluorrutteita ja tietenkin nomparelleja sekä oli myös pähkinärouhetta. Näillä pärjäsi koristelupuolessa loistavasti. 

 Jokainen halukas sai koristella omansa ja syödä iltapalalla muun ohella näitä. Hyvin upposivat. Mietin, että voisi koittaa hiukan vähentää sokerin määrää ja vaikka vaihtaa ruskeaan sokeriin seuraavalla kerralla.
Aamulla onkin jo perjantai.  😊 Mukavaa viikonloppua!

Kommentit

 1. Oijoi kun näyttävät hyviltä! Ihana kun on pieniä apulaisia ja yhdessä leipominen on niin mukavaa puuhaa:)♥ Leppoisaa maaliskuuta sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen on mukavaa puuhaa ja rentouttavaa. Lapset tykkäävät olla apuna ja kysyvätkin usein, että leivottaisko? :) Mukavaa maaliskuuta myös sinne, pian on oikeasti kevät. :)

   Poista
 2. Kiitos, tämä ohje otetaan talteen.. Nämä kaikkisekaisin-ohjeet on parhaita kun voi antaa koululaisten itsekseen tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on helppo. Ei muuta kuin leopimaan :)

   Nä,ä muffinssit hupenivat nopeasti. 8 vee olisi ollut valmis leipomaan näitä heti seuraavana päivää uuelleen. :)

   Poista
 3. Kyllä näyttää herkulliselta :) Pikkuleipurikin mukana leipomisessa. Minä olen dieetillä, joten nyt on jäänyt leipomiset kokonaan vähäksi aikaa. Mukavaa viikonloppua ja naisten päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Täällä olisi syytä olla kevennetyllä dieetillä tämän äidin. :) Vähän yritänkin. Mutta muutama kilo sinne tänne, pääasia että voi kohtuullisen ok. :)

   Mukavaa maaliskuuta sinne! :)

   Poista
 4. Voi kun vaikuttavat herkullisilta, porkkanaleivonnaiset ovat mehevyydessään ihan kestosuosikkejani. Ja ihastuttava pikkuapulainenkin sinulla! Mukavaa maaliskuuta:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit