Turkoosia villasukissa

Mä olen aina tykännyt turkoosista. Tällä hetkellä mulla on sohvatyynyissäkin sitä. 7 veljestä langoissa on nyt kaupoissa saatavilla ihana vahva turkoosi väri. Mulla on ollut jo pidemmän aikaa lankajemmassa 7 veljestä Polaris-lankaa, joka näyttää kerällä houkuttelevalta. Aloitin tekemään tuosta Polaris-langasta ajat sitten lyhytvartisia sukkia, mutta en tykännyt lopulta siitä yksinään. Sukka jäi kesken. Otin ja purkasin.
Katselin lankojani ja kaipasin yksinkertaista kudottavaa puikoille ja aloin kutomaan vuorotellen turkoosia ja tätä kirjavaa Polaris-lankaa. Tein alkuun valepalmikon ja jatkoin viiden kerroksen välein vuorotellen turkoosilla ja kirjavalla Polariksella. Tein muutamat kavennukset sukan varteen. Nämä sukat pääsivät päättelyn jälkeen heti omiin jalkoihin ja ovatkin olleet ahkerassa käytössä valmistumisestaan saakka. En edes tehnyt sukkien viimeistelyä kastelemalla, kuten pääsääntöisesti tapaan tehdä. Laitoin kuvan sukista välittömästi niiden valmistuutua Instagram-tililleni l.e.e.n.a_s . Huomasin, että joku oli tehnyt ihan samanlaiset sukat myöhemmin. Liekö sattumaa vai olivatko sukkani innoittaneet muita tekemään samanlaiset? Toteutushan on ihan perusjuttu, ettei näissä toki mitään mallisuojaa ole. :D

Turkoosia ja kirjavaa lankaa jäi jonkin verran. Eräät äitini villasukat (hänen äitinsä/mun mummuni tekemät) olivat puhki kuluneet. Ajattelin parsia ne, mutta olivat kyllä niin monesta kohtaa rikki, että päätin tehdä äidille yhden uuden sukkaparin lisää. Tein siis ihan perussukat muutamalla raidalla. Mummu tapasi tehdä kivoja raitasukkia. Ehkä otan ja parsin ne vanhatkin sukat vielä käyttöön.

Maaliskuu on alkanut lumisempana kuin helmikuu. Ihan kiva, antaa nyt vain olla vähän talvea vielä. Aurinkokin on paistellut ja päivät ovat ihanasti pidentyneet. Koitan päästä jumittuneesta olotilastani, joka on lyönyt päälle talven aikaan. Tuntuu jo vähän pirteämmältä.

Mukavaa loppuarkiviikkoa! Pian on perjantai taas :)Kommentit

 1. Kivan näköiset sukat ja tosi kaunis väri! Oletpa taitava käsistäsi. Minäkin olen joskus neulonut paljonkin, mutta nykyään täytyy istumatyön vuoksi tehdä vapaa-ajalla jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Munkin pitäisi harrastaa enemmän liikunnan puolta.

   Kävin kurkkimassa blogianne, mielenkiintoisia ajatuksia juuri nyt persoonallisiuustyypittelyistä. 100 % faktaahan ne eivät ole yksilötasolla, eikä itseään tai työkaveria voi yksioikoisesti luokitella, mutta aika hyviä suuntaviivoja ja oivalluksia ihmisyydestä ne tuovat kyllä.

   Poista
 2. Omassa tutkijan työssäni olen törmännyt siihen, että samanlaiset ideat putkahtavat esiin samoihin aikoin eri puolilla maailmaakin. Voihan olla myös, että joku on nähnyt sukkasi ja ovat jääneet mielen syövereihin tai sitten on jopa yhtä aikaa tullut sama oivallus. :) Joka tapauksessa kauniita sukkia. Oikein hyvää maaliskuun alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kautta histoarian on tainnut olla niin, että samaan aikaan keksitään samoja juttuja eri puolilla: maanviljely, kirjoitustaito... Tämä mun sukkajuttu nyt on hiukan eri mittakaavan asia, mutta sattui silmiin kun oli omaista sukkasista kyse. :D

   Kiitokset ja oikein hyvää maaliskuuta sinnekin! Nyt vähän vaikuttaa, että se on talvisempi kuin helmikuu...

   Poista
 3. Kauniita sukkia! Minullakin odottaa yksi kerä tuota turkoosia, oli niin ihanan vahva väri että kerä hyppäsi ostoskoriin ilman minkäänlaista ajatusta mitä siitä tulee... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :D Laitahan sitten kuva sun turkooseista. Väri on kyllä mukavan syvä...

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit