Kuka täällä oikein määrää?

Lukemisharrastus on ollut viime vuosina lähes nollissa. Opiskelu, työ sekä niiden jälkeen ja lisäksi lapsiperheen arki ovat vieneet ajan ja innostuksen.
 
Netissä selaillessani vastaan tuli sosiaalipsykologi/kirjailija Janne Viljamaan huhtikuussa 2014 ilmestynyt "Kuka täällä oikein määrää, Lapsiperheen kasvatuskirja". Lainasin kirjan kirjastosta ja luin sen sohvalla maaten flunssalukemisena.
 
 
 
Kirjassa asiat oli esitetty selkeästi ja ajatuksia herättävästi. Siinä oli tarpeeksi tieteellistä syvyyttä, mutta ei liikaa. Teosta oli helppo lukea ja ymmärtää. Lukemansa perusteella oli helppoa pohtia ihmissuhteita, itseä ja läheisiä. Päällimmäisenä mieleeni jäi erilaisten persoonallisuustyyppien hahmottaminen ja ymmärtäminen. Omista pojistani löydän energisen ja innostuvan ekstrovertin ja rauhallisen pohtija introvertin.
 
Minulle oli paikallaan pohtia millainen itse olen ja miten osaisin suhtautua vaikkapa juuri omiin lapsiini haastavissakin tilanteissa siten, että tuen heidän kasvuaan oikeaan suuntaan. Varmasti tutustun Viljamaan muihinkin kirjoihin. Lisää Viljamaasta www.janneviljamaa.com

Kommentit

Suositut tekstit