Tähtipipo 8-vuotiaalle

Tässä on 8-vuotiaan toivoma tähtipipo. Pipon piti olla lämmin, siinä piti olla iso tupsu ja useita tähtiä. 


Tähtikuvion löysin googlettamalla "neulottu tähtikuvio". Kuvion leveys on 21 silmukkaa ja korkeus 24 silmukkaa. Sovitin tähtikuvion kiertämään pipoa niin, että kuvio toistuu viisi kertaa. Pipo on neulottu 3,5 kokoisella pyöröpuikolla. Resorissa silmukoita on 100 ja sileässä neuloksessa 110. 

Kirjoneuleen neulominen on mulle aina näköjään vähän haasteellista. Se tahtoo kiristää, vaikka kuinka löysäilisin. Ehkä kuvion kohtaan olisi kannattanut lisätä muutama silmukka varsinkin kun sininen lanka (Nissegarn) on ohuempaa kuin valkoinen  (7 veljestä). Pipo on peruspipo ja päätelty samaan malliin kuin 4-vuotiaan tähtipipo.


Tämän pipon tilaaja-poika siis tarvitsi ja halusi lämpimän pipon. Kysyin haluaako hän neulotun vai ommellun vuorin pipoon. Koska ommeltu vuori tuli valituksi, niin kyhäsin pipoon sellaisen. Aloitin neulomaan tätä pipoa automatkalla Kuusamoon ja tein sen valmiiksi lomaviikolla suoraan käyttöön. Koska ompelukonetta tai kangasta  ei ollut käytettävissä, ompelin vuorin käsin omasta paidastani (mustasta hihoista reikääntyneestä trikoopaidastani leikattu sopiva pala). Käytössä oli silmäneula ja valkoista ompelulankaa. Lopputulos voisi olla kauniimpikin,  mutta kokonaisuus toimii ja pipon tilaaja on tyytyväinen. Pipo on ollut kovassa käytössä paukkupakkasissa. Mikäli vuorin kanssa tulee ongelmia, niin korjaan sitten tarpeen vaatiessa.


Kommentit

Suositut tekstit