"Paistikoota"
Mun alkoi tehdä mieli uuniperunoita. Muistan, että mummuni, joka oli syntynyt vuonna 1905 kutsui niitä eteläpohojalaasittain "paistikooksi" eli yleiskielellä sanottuna varmaankin "paistikoiksi". No... tuumasta toimeen ja tekemään uuniperunoita. Siitä on todella aikaa kun kotitekoisia sellaisia on tullut syötyä.
Ennen perunat syötiin suolan ja voin kanssa. Minä tein täytteen ja tällä kertaa uudesta tuttavuudesta Valion Koskenlaskija Ruoka-juustosta. Toimii! Usein täytteet ovat kermaviilipohjaisia, mutta tämä versio oli hyvä myös.
Perunat :
Isoja jauhoisia perunoita
-Tein niin, että käärin hyvin pestyt perunat folioon ja paistoin ensin noin 1/2 h 225 asteessa ja sen jälkeen hiukan reilun 1/2 h 200 asteessa. Minä tykkään myös uuniperunoiden kuorista, joten perunan pesun tein huolellisesti juuresharjalla ja vedellä.
Kun perunat olivat kypsiä halkaisin perunan keskeltä ja täytin syödessä täytteellä.
Koskenlaskija-Tonnikala-Paprika täyte
1/2 purkkia 250 g: n Koskenlaskija Ruoka-juustoa
1/2 punaista paprikaa
1/2 sipulia
1 prk tonnikalaa paloina vedessä
Ripaus mustapippuria
Toinen samanlainen satsi lapsille ilman sipulia
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆