Isoäidinneliötakki

Aloitin virkkaamaan ilman päämäärää... Mulla oli värikäs pieni jämälankakerä. Virkkasin sen ja jatkoin harmaalla 7 Veljestä langalla vakiokoukullani (nro 3).

Olen jo pidemmän ajan ihastellut Pinterestissä, Facebookin virkkausryhmissä ja muuallakin netissä näkemiäni suurista isoäidinneliöistä tehtyjä neuletakkeja. Päätin tehdä sellaisen. 

Isoäidinneliön sivu on noin 95 cm. Taitoin neliön kahtia ja virkkasin sivut kiinni jättäen käsille aukot. Virkkasin tämän jälkeen  reunoihin pylväitä muutaman kerroksen ja vielä toiseen puoliskoon hiukan useamman kerroksen kaulukseksi. Pikkuisen väriä harmauteen tuo kiinteiden silmukoiden kerros,  jonka tein turkoosista 7 Veljeksen langasta .

Halusin takkiin napin,  jolla takin saa kiinni. Virkkasin kiinnityslenkin ketjusilmukoilla ja vahvistin sen vielä toisella kerroksella kiinteitä silmukoita.

Päätin antaa takin 70+ äidilleni vilpoisten talvi-iltojen TV:n katseluun lämmikkeeksi. Mittailtiin äidin kanssa takkia päälle ja koitettiin saada neliöstä istuva. Istuvuus ei ollut mielestäni ihan helppoa saavuttaa. Neliön tulee olla tarpeeksi iso, jotta takki "toimii". Jos tekisin vielä toisen neliötakin, niin tekisin vielä isomman neliön ja valitsisin vähän kevyemmän langan.

Ompelin takkiin kauluksen sisäpuolelle  "Käsintehty"-merkin,  josta erottaa helposti kumpi puoli takista on ylä- ja kumpi alapuoli. Halutessaan merkkiä voi käyttää myös takin ripustuslenkkinä.


Kävin testaamassa ja kuvaamassa takkia ulkona. Se on lämmin ja lopulta kivempi kuin ajattelin. Välillä tuntui että lopputulos on blääh, mutta nyt jopa harkitsen toisen tekemistä joskus eri langasta.

Takkimallia voi googletella hakusanalla "isoäidinneliötakki". En nyt itse lähde tämän tarkempia ohjeita kirjoittelemaan. Jos jollakin joskus herää jotakin kysymyksiä takin tekemisestä vastaan niihin mielelläni. :)
Kommentit

 1. Tosi kivan näköinen päällä. Taisin juuri saada "pakko kokeilla"listalleni uuden jutun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä on ollut sillä samalla listalla mullakin. :) Nyt tuli kokeiltua, saas nähdä josko joskus vielä koittaisi tehdä toisenkin itselle.

   Poista
 2. Kaunis takki ja pirteä yksityiskohta tuo värikäs neliö selässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuosta väriläikästä lähdettiin liikkeelle... :) Saas nähdä innostunko testaamaan toistakin takkia eri langasta

   Poista
 3. Minusta tämä on todella kivan näköinen :). Jotain tällaista voisin itsellenikin tehdä, yksinkertaisen näköinen virkatakin, joten voisi joskus vaikka valmistua :).'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kyllä helppo tehdä, kunhan ei tylsisty matkanvarrella. ;) Itse tykkään telkkaria katsellessa "meditoida" virkkaamalla. Helpon mallin tekeminen rentouttaa ja nollaa pään. :D

   Poista
 4. Onpas kaunis. Todella tyylikäs. Tosi mukava blogi sinulla on, olenkin täällä ensimmäistä kertaa. Kiva löytää uusia blogeja ja saada uusia blogikavereita. - Syysterkut Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja kiva kun tulit käymään! Tervetuloa uudelleenkin! Kivoja ja mielenkiintoisia juttuja Sinun blogissasi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit