7-vuotis synttärit ja easybaking Minecraft-jäätelökakku

💗💗💗💗💗💗💗

Ekaluokkalainen poikasemme täytti perjantaina 7 vuotta. Synttäreitä on tietenkin odotettu kuin kuuta nousevaa, erityisesti koska ne ovat niin loppuvuodesta. Esikoisen synttäreistä viisastuneena osasin paremmin varautua villien ekaluokkalaisten viikareiden menoon. Ihaniahan he ovat, mutta sellainen noin kymmenen pojan joukko yhtäaikaa sisätiloissa on vaan melkoinen härdelli. Marraskuu on haasteellinen ajankohta keksiä ulkona tekemistä pimeyden ja märkyyden vuoksi. Nyt kuitenkin päätimme järjestää uloskin tekemistä. Laitoin kutsuun, että "ulkovaatteet ja taskulamppu mukaan".

Myös tarjottavien suhteen otin rennommin. Koska tykkään leipoa, on tapanani ollut aina synttäreille niin tehdä. Nytkin ajattelin leipoa ainakin täytekakun. Syntymäpäiväsankari oli Pinterestistä etsinyt päivätolkulla hienoja kakkuja ja päätynyt Minecraft-teemaan. Olinkin ajatellut sellaisen leipaista. Viime vuonna oli Pikachu-kakku ja edellisvuonna Turtles-kakku
Viime vuonna Pikachu-kakkua otti jokunen pienistä vieraista, edellisenä vuonna Turtles-kakkua ei tainnut ottaa kukaan. Toki täytekakut ovat aina lopulta tulleet meillä syödyiksi. :)

Mua alkoi tänä vuonna ajatus kakun leipomisesta väsyttää :), ja sain sankarin suostuteltua superhelppoon jäätelökakkuversioon. Ostin 4 l jäätelöä (2 suklaata ja 2 vaniljaa) ja laitoin jäätelöpaketit neliöksi. Reunoille suklaakastiketta, päälle vihreää koristegeeliä ja vihreitä nonparelleja. Vielä laitoin kakun päälle muutaman Minecraft legon (alle pala leivinpaperia) ja 7 kynttilää. Kakku oli valmis viidessä minuutissa. Ja vieraat heti tajusivat teeman. :) Kun kakkua otettiin, sai jokainen laittaa makunsa mukaan vielä kastiketta (suklaa/lakritsi/kinuski). Kaikki vieraat saivat jäätelöä syödä (ei ollut ruoka-ainerajoitteita). Sankari halusi pitää synttärit tällä kertaa ehdottomasti oikeana päivänä ja kaverit kutsuttiin juhlimaan  sitten perjantaina klo.17-19. Tällöin on jo ihan pilkkopimeää. Suunnittelin aikataulun niin, että olemme ensimmäisen tunnin ulkona ja toisen sisätiloissa. Ensiksi pikkuvieraiden saapuessa otettiin lahjat vastaan ja kerättiin kassiin. Sitten pojat jäivät ulos. 11-vuotias esikoispoika oli auttamassa nuorempia kun he vetelivät jääkiekkotutkaan sählymailoilla ja sählypalloilla. Taidettiinpa jääkiekkomaaliin potkia jalkapalloakin. Kun kaikki vieraat olivat saapuneet, he menivät takapihalle vielä pelaamaan jalkapalloa taskulamppujen valossa. Esikoinen oli sielläkin hienosti johtamassa joukkoa. Toki minä myös valvoin "tilannetta" sivummalla. Sitten kokosin porukan yhteen ja etsimme taskulamppujen avulla pihalle piilottamiani heijastimia. Olin hankkinut jokaiselle hejastimen, ja kirjoittanut siihen nimen (kaikki ekaluokkalaiset osaavat jo lukea, ja oma nimi nyt ainakin on tuttu). Pojat lähtivät pareittain etsimään pihalta heijastimia, ja aina omansa vain sai ottaa. Hienosti meni etsintä, ja pojilla näytti olevan kivaa.

Kun kaikki heijastimet olivat löytyneet, kokosin poikaporukan taas yhteen ja lähdimme etsimään pihan toiselta puoleta "aarretta". Olin piilottanut pensaiden alle pahvilaatikon ja kiinnittänyt sen ympärille heijastimia, jotta taskulampun valoon osuessaan se löytyisi. Tämän laatikon sisään olin piilottanut Minigrip-pusseihin karkkeja. Jokaiselle etsijälle oli omansa. Sopivan ajan kuluttua aarre löytyi.

Tämän jälkeen söimme mieheni grillaamaa makkaraa ulkona sinapin ja ketsupin kera. Lisukkeena oli porkkana- ja kurkkutikkuja. Makkara kävi kaupaksi ihan hyvin. Osa tyytyi kasviksiin ja karkkeihin, joita löytyi aarteenetsinnässä. Tämän jälkeen pojat vielä kirmailivat ulkona, pelasivat jalkapalloa ja vähän ajelivat pienillä polkupyörillä, joita meidän pojilla on ulkona.

En tiedä mitä kaikki vanhemmat ajattelivat poikien leikittämisestä ulkona. Onhan se toki aika kuraista puuhaa. Pojat itse kyllä kaikki ulkona viihtyivät, ja itse ajattelen aina, että pesukone on onneksi keksitty. Mulle on tärkeintä, että pojat liikkuvat ulkona ja nauttivatkin siitä. Sää oli marraskuisen pimeä ja kostea, ei kuitenkaan satanut ja lämpötila oli mukavat +10 astetta.
Tunnin jälkeen pyysin pojat sisälle. Pojat avasivat lahjat pullonpyörityksellä (Meidän pojat halusivat näin tehdä, ovat muillakin kaverisynttäreillä näin tehneet). Nopeasti ehdin valmistella vielä Minecraft-jäätelökakun ja sitten pojat saivat tulla herkuttelemaan. Lopuksi leikittiin saaduilla uusilla tavaroilla ja myös entisillä. Sotaleikki (mm.Nerf-pyssyt) olivat keskiössä ja hauskaa oli niin, että hiki tuli. Viimeisen vartin jännitin säilyvätkö kaikki ilman kolhuja, mutta minusta hyvin näytti menevän ja kivaa olevan. Koko ajan toki vahdimme leikkiä, ettei liian rajuksi mene.7-vuotias oli tyytyväinen syntymäpäiväjuhliinsa kavereiden kanssa. :) Kiitos kivat kaverit.

Kommentit

Suositut tekstit