Isänpäivä: mustikkaista täytekakkua sekä tiikerikakkua



Lapsillani on mielestäni ihana isä ja paappa (mieheni isä). Olen kiitollinen heistä. Oman isäni menetin hyvin varhain. Lapsena tein isoveljelle aina synttärikortin, kun muut askartelivat isänpäiväkortteja. Onneksi veljen synttäripäivä sattuu tähän isänpäivän läheisyyteen (tänä vuonna se oli eilen). En ole myöskään koskaan tavannut kumpaakaan isoisistäni enkä toista isoäitiäni. Isovanhemmistani olen saanut tuntea ainoastaan äidinäidin ja hänestä onkin kyllä hyvin rakkaat muistot. Parempaa mummua en olisi voinut toivoa: hän kertoili minulle asioita elämästä, piti hyvänä, kehui ja kannusti.






Tykkään leipoa, ja tein tänä vuonna, kotiin isänpäiväksi ja paapalle, sekä täytekakun että tiikerikakun. Lapseni ihailevat paappaa valtavasti ja on hienoa, että minäkin saan kokea sekä oman perheen isän ja myös paapan olemassaolon. Pojat ihan pian 11 vee ja ihan pian 7 vee koristelivat innoissaan täytekakut. Se on tärkeä homma.

Täytekakun pohja on neljän munan peruspohja. Onnistuu lähestulkoon aina. :) Kakkujen välissä on paapan keräämistä mustikoista tehtyä hilloa, johon on sekoitettu pakastimesta pieni rasiallinen mansikoita. Survoin hillon ja mansikat tasaiseksi, ettei jää "sattumia". Välillä lapset saattavat isompia marjanpalasia kakussa moittia... Meinasin tehdä kakun väliin mustikkamoussea, johon olisin laittanut myös vaniljatuorejuustoa, mutta homman nopeuttamiseksi menin ihan hillopohjalta. Lopulta yksinkertainen toimii usein ihan hyvin.

Täytekakkupohja:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
Vaahdotetaan napakaksi vaahdoksi

1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuivat aineet yhdistetään ja sekoitetaan taikinaan ja taikina laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan

Paistetaan +175 asteisessa kiertoilmauunissa kypsäksi (kunnes coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa, arviolta 1/2 h)

Täyte:

Mustikkahilloa
Pakastemansikoita
Yhdistetään hillo ja marjat, ja soseutetaan vielä sileäksi sauvasekoittimella

Kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan ja väleihin laitoin mustikkamansikkaseosta ja vaahdotettua Flora Vanillaa (1 prk). Täyte riitti kahteen kakkuun.
Täytekakut pursotin laktoosittomalla kermavaahdolla (kermaa meni kahden kakun pursotuksiin 5 dl).
~





Tiikerikakkuja olen tehnyt viikonlopun aikana viisi. Kolme esikoisen jääkiekkojoukkueen myyjäisiin (jotka muuten onnistuivat hyvin. Kaikki leipomukset menivät nopeammin kuin pojilla olisi myyntivuoroja riittänyt) ja kaksi isänpäiväksi.




 Tässä ohje tiikerikakkuun:

250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Raidat:
1/3 kakkutaikinaa
Reilu 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Sopiva loraus/ muutama rkl kahvia

- Vaahdota huoneenlämpöiset rasva ja sokeri
- Vatkaa munat yksitellen joukkoon
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan

Paista noin tunti (mun uunissa ei mennyt ihan niin kauan, kiertoilma ainakin nopeuttaa) +175 asteessa.

Viiteen kakkuun laitoin kuorrutteeksi hiukan reilun paketillisen tomusokeria ja sekoitin siihen nesteeksi kahvia. Nomparellit asettelin ripeästi ennen tomusokerin jähmettymistä.
~

 Illalla käyn vielä hautausmaalla ja ajattelen lämmöllä omaa isääni. Ilman häntä minua ei olisi, enkä minä olisi minä.

Toivon hyvää isänpäivän iltaa jokaiselle ja koitetaan muistaa nauttia hetkistä!



Kommentit

  1. Ikävä että olet joutunut isäsi menettämään noin varhain:( Onneksi sinulla on ollut tuollainen mummu♥ Nuo kakut näyttää kyllä niin herkullisilta, nam:) Isänpäivä kyllä oli ja meni, mutta onnitteluja sinne..isejähän voi onnitella ihan joka päivä:) Mukavaa päivää ja leppoisaa marraskuun jatkoa sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤Elämä on... Kunpa aina muistaisi olla jokaisesta hyvästä hetkestä kiitollinen. Yritän.😊Mukavaa marrasta sinnekin!

      Poista
  2. Eipä sitä monesti tule ajatelleeksi, mutta kaikilla ei tosiaan ole sitä isää tai äitiä jolle korttia askarrella.. Surullista, että sinä olet isäsi joutunut menettämään jo varhain. :(

    Kakut näyttävät kyllä herkullisilta. Tiikerikakku oli lapsena mun lemppari kuivakakku, eikä se tänäkään päivänä syömättä jää... :)

    VastaaPoista
  3. ❤ Pienillä ihmisilläkin voi olla jo monenlaista kannettavaa. Toivon jokaiselle lapselle hyvää lapsuutta, sellainen oli mullakin, vaikka isoja asioita onkin tullut vastaan turhan aikaisin. Joskaan vastoinkäymiset eivät ole koskaan toivottavia. ❤Nautitaan marraskuisesta hämärän hyssystä 🤗

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit