Duunattiin linnuille ruokaa ja muuta talvipuuhaa...

Sunnuntaina oli talvipuuhien päivä. Ohjelmassa oli hiihtoa, luistelua, lumiukkoja ja linnunruokaa.

Tässä itse duunatut linnunruuat.

 
 
Sulatettiin kattilassa paketti kookosrasvaa (tärkeintä on, että rasva on suolatonta). Sekoitettiin mukaan auringonkukansiemeniä ja kauranjyviä. Laitettiin muottiin ja vietiin ulos jäähtymään. Nopeasti saatiin hauskoja herkkupaloja linnuille.Viime viikonloppuna oli muuten Birdlifen lintulautabongauskin käynnissä. Me ei harmiksemme sitten saatukaan itse havaintoja sunnuntaina, kun oltiin ulkona ja muutenkin tuntui, että linnut oli vähän huonosti liikkeellä. Oli aika suttuinen/lumisateinen keli.
 
 
 
 
Pihallamme on useita lintulautoja. Tuon pajuista käsityönä punotun lintulaudan ostin Kuusamon reissultamme. Laitoin siihen roikkumaan kaupasta ostettuja talipalloja ja lintulaudan sisälle laitoin itse tehtyjä siemenkakkusia.
 
 
 
Tuo on kivan näköinen lauta, mutta vähän epäkäytännöllinen täyttää, koska siemenet valuvat helposti heti täyttövaiheessa maahan. Näissä talipallero- ja talileivosjutuissa se on ihan ookoo.
 
Isoimpiin siemenkakkuihin porattiin reikä, siihen rusetti ripustimeksi sekä koristeeksi ja sitten puuhun!
Pojat tekivät hienon lumiukon!


 

Kommentit

  1. Hyviä ideoita linnunruokintaan!

    VastaaPoista
  2. Nuo siemenkakkuset on helppo ja hauska tehdä. Idean olen nähnyt useassakin paikassa, en voi ihan kunniaa itselle idiksestä ottaa. Hyvin ovat linnuille kelvanneet. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit