Vuosi villasukkia!

Tänään on merkkipäivä! Tasan vuosi sitten, valottomana tammikuisena päivänä, sain inspiraation, että haluan tehdä villasukat! Töiden jälkeen suoraan kauppaan siis, ostamaan 7 veljeksen villalankaa.

Edelliset villasukat olin tehnyt ala-asteella (herranjukeli) yli 25 vuotta sitten! Neulomista, tai kutomista niin kuin meillä päin sanotaan, olen kyllä harrastanut 10 - 20 vuotiaana sen verran, että olen siitä ollut oikein innostunutkin. Sitten opiskelu, työ ja lapset ovat vieneet muihin puuhiin... Kaikki lankanikin olin lahjoittanut anopilleni (joka muuten on aivan Super kaikissa käsityöjutuissa). Kunnes siis PAM! Ostin lankaa ja sitten se homma lipesikin kerralla villasukasta!


Itselle ja Äidille
Seuraavaksi Isännälle


Tässä kolmet ensimmäiset tuotokset vuoden takaa.

1. Sini-pinkki-sukat itselle (tuli vähän isot, noin 39 kokoa, jalkani on 37...)
2. Valko-pinkki-sukat äidille (kokoa 37)
3. Musta-valko-sukat isännälle (kokoa 40/41)Ukko-kullan sukat valmiina!

Sukilla on suora varsi 2 oikein 2 nurin resorilla. Raidoitus kahdella eri värillä vuorotellen 4 kerrosta. Muistaakseni kantapää on sileää neuletta, vahvennettua kantapäätä en ihan ensimmäisiin sukkiin tehnyt.

Lankana kaikissa on 7 veljestä ja ohjetta kaivelin Novitan sivuilta. Tosi hyvät perusohjeet villasukille mittoineen muuten!
Tässä linkit Novitan sivuille:
Näillä ohjeilla saa varmasti sukat aikaiseksi.

Mummuni tapasi tehdä pitkävartisia ja raidallisia sukkia. Malli varmaan nousi sieltä muistojen sopukoista ja olenkin mieltynyt tämän tyyppiseen peruspitkävartiseen sukkaan.

Kommentit

Suositut tekstit