Iloisia pikkupuusteja

Etenkin kolme vee on armoton pullapoika. Hän toivoi jo perjantaina hoidosta  tullessaan pikkupullia. Tänään leivottiin porukalla.
 
 
Iloisia pikkupuusteja
 
 
Tein pikkuruisia korvapuusteja. Jaoin taikinan useaan pieneen osaan ja kaulitsin osa kerrallaan levyksi. Vuorollaan jokaisen taikinalevyn voitelin margariinilla ja ripottelin päälle kanelisokeria. Sitten rullasin levyn ja leikkasin paloiksi ja rutistin pullat korvapuusteiksi.
 
 
 

Pojat keksivät tehdä yllätyspullia. Yllätyspullien sisään leivottiin karkki (kaapissa oli vielä piparkakkutaloon ostettuja Amerikanpastilleja ja hedelmäkarkkeja).
 
 
Poikien yllätyspullat
 

Peruspullataikina:
5 dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
noin 15 dl vehnäjauhoja
noin 100 g voita tai margariinia (nyt oli kaapissa sopivan kokoinen voinökäre)

Kättä lämpöisempään maitoon sekoitetaan suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna. Heitän mukaan myös kuivahiivat ja vehnäjauhot aina noin 3-4 dl kerrallaan. Ensin vispaan jauhoja vispilällä ja lopuksi otan kädet avuksi ja vaivaan taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Viimeisen kerran jauhoja lisätessäni laitan mukaan myös pehmitetyn rasvan.
 
Nyt annoin taikinan kohota liinan alla reilun puolisen tuntia. Sitten laitoin uunin päälle 225 asteeseen ja alettiin leipomaan. Leivottiin kaikki pullat valmiiksi ja annettiin valmiiden pullienkin kohota vielä jonkin aikaa. Pullat voideltiin kananmunalla ja laitettiin päälle värikästä raesokeria.
 
 
Väriraesokeria pintaan
 

Pikkupuustit onnistuvat kivasti. Poikien yllätyspullatkin olivat Amerikanpastillien kanssa hyviä, mutta hedelmäkarkit  muuttuivat uunissa kitkerän makuisiksi, joten seuraavat yllätyspullat eivät saa niitä karkkeja sisälleen. :)
 
 
Isäntä tunsi pullan tuoksun... :)

 
 
Pyysin isännältä kaupasta kimpun tulppaaneita tuliaisiksi. :) Asettelin ne jouluisesta asetelmasta peräisin olevaan kukkakehikkoon ja laitoin lisäksi muutaman koristeomenapuunoksan. - Piristystä! Tänään oli uninen päivä. Ei oikein saanut tartuttua mihinkään hommaan. Leipominen oli kyllä mukavaa! Huomiseen, ja taas kohti uutta työviikkoa...
 
 
Kevättä kohti
 

Kommentit

Suositut tekstit