Yhteistä kivaa ja omenahyydykekakku (gluteeniton, laktoositon)


Neulovien ja virkkaavien naisten joukko kokoontui sunnuntaina meille. Oli mukava viettää tyttöjenpäivää herkkujen ja lankojen parissa.

Tein edellisenä iltana puolenyön molemmin puolin leipomukset. Tosi hyvä että tein, en olisi ehtinytkään enää sunnuntaiaamuna. Tein kaksi hyydykekakkua, joten senkin vuoksi leipomukset oli syytä tehdä tekeytymään hyvissä ajoin. Leipominen ja puuhailu keittiössä on kivaa, mutta sillekin pitää löytää se AIKA :) Nyt sain testattua juttuja, jotka olivat olleet mielenpäällä.

Leivoin omenahyydykekakun, jonka reseptin nappasin Sarin kotona blogista. Tein ihan pientä omaa säätöä. Ihana kakku: omenainen,  ei liian makea.

Omenahyydykekakku

Pohja:
200 g gluteenittomia murukeksejä
75 g voita 

Omenatäyte:
4 dl kermaa
1 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria
Pieni ripaus kanelia
1 prk rahkaa (250 g)
1 prk vaniljarahkaa
4 dl itsetehtyä omenasosetta 
8 kpl liivatteita 
Tilkka vettä 

Kiille:
Reilu 1 dl itsetehtyä omenasosetta 
Tilkka vettä 
2 liivatetta 

-Laitetaan liivatteet (8kpl) kylmään veteen pehmenemään
-Murustellaan keksit ja sekoitetaan sulan rasvan kanssa 
-Painellaan keksipohja  irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle ja laitetaan jääkaappiin odottamaan 
-Vatkataan kerma ja sokeri
-Lisäillään vaahtoon muut aineet yksitellen sopivasti vatkaillen
-Kuumennetaan tilkka vettä, johon sekoitetaan kylmästä vedestä nostetut liivatteet 
-Sekoitetaan liivateneste nauhana täytteeseen
-Laitetaan täyte keksipohjan päälle ja hyydytetään jääkaapissa vähintään 4 tuntia

-Kiille tehdään kahdella liivatelehdellä sekoittamalla liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sen jälkeen liivateneste lisätään omenasoseeseen nauhana samalla sekoittaen 
-Hyydytetään kiille vielä myös jääkaapissa 

Sarin kotona blogin ohjeesta poiketen tein pohjan gluteenittomana. Hyydykekakut on helppo tehdä gluteenittomiksi. Käytin tässä myös laktoosittomia maitotuotteita, joten kakku on myös laktoositon. Laitoin myös hiukan vähemmän liivatteita kuin alkuperäisessä ohjeessa. Uskon, että niiden määrää kakkumassassa voisi vieläkin pienentää. Hyvää omenasosetta saa myös valmiina kaupasta, mutta nyt ihanan runsaan omppusyksyn ansiosta mulla oli omatekoista sosetta. 

Kakku on aivan ihana Ei liian makea, mutta maukas! Leivoin myös lakritsi-suklaa-vanilja-kakun, jolla osallistun Nami-Hiiren leivontakisaan. Teen kakusta vielä oman postauksen. Kannattaa käydä kurkkaamassa  Nami-Hiiren leivontahaastetta ja muita hänen omia ihanuuksiaan.

Mifu-pinaattipiirakka oli myös kokeilussa. Ensiksi aioin tehdä Feta-pinaattipiirakkaa, mutta kun kaapissa oli käyttämätön Mifu-rasia niin päätin testata. Tämä oli mulle ja koko naisväelle ensimmäinen Mifu-testaus. Mifu sopi tähän oikein hyvin. Piirakka oli hyvää ja tuli syötyä viimeistä palaa myöden.


Yksi ystävistä sai meidän tyllerölle valmiiksi junasukat. Sukat ovat pehmeää merinovillaa ja niissä on raidat hauskasti eri kohdissa. 
Sukat ovat passelit jo nyt, mutta niissä on joustavaa kasvunvaraa mukavasti. Ihanat sukkaset. :)

Kommentit

Suositut tekstit