Heijastinlankapipoja

1/2-vuotiaan pipo 36 s

5-vuotiaan pipo 46 s

3 1/2 -vuotiaan pipo 48 s

4-vuotiaan pipo 48 s

8-vuotiaan pipo 50 s

9-vuotiaan pipo 52 s


Innostuin tekaisemaan kuusi heijastinlankapipoa. Ensin tein omalle puolivuotiaalle tytölle. Sitten tein valkoisen omalle 5-vuotiaalle pojalle. Harmaan tein joululahjaksi 3 1/2-vuotiaalle pojalle, turkoosin 4-vuotiaalle tytölle ja harmaan oransseilla tehosteilla 8-vuotiaalle pojalle. Sitten tein vielä mustan 9-vuotiaan poikani luokkakaverille pikkujoululahjaksi. Pikkujoulu on nyt tulevana perjantaina.

Pikkujoululahjan arvo sai olla 5 euroa, ja lahjansaajat arvottiin luokassa. Lanka maksaa jo noin vitosen kerä... Vähän jännittää kuitenkin antaa tuo pipo, toivottavasti saaja pitää sitä. Laitan pakettiin myös tavallisen heijastimen ja muutaman suklaakonvehdin lisäksi. Oma 9-vuotias poikani innostui itse tästä lahjasta, mutta isäntä oli epäileväinen lahjan saajan innostuksesta, joten päätin laittaa pakettiin vähän lisuketta. Tuli vähän epävarma fiilis, mutta tällä idealla nyt mennään nämä pikkujoulut.

Laitoin noihin kuviin vielä muistiin silmukkamääriä, joilla olen pipot tehnyt. Lanka,  jota käytin on Red Heart Reflective ja pipot on neulottu puikolla 5,5. Pipojen kerrosmääriä en tarkkaan laskenut. Vertailin niitä valmiisiin pipoihin ja omat pojat sovittelivat niitä välillä. Pipot päättelin neulomalla aina kaksi silmukkaa yhteen, sitten neuloin kierroksen ja vielä neuloin kaksi silmukkaa yhteen. Lopuksi vedin neulalla silmukoiden läpi langan, päättelin, tein tupsun ja kiinnitin sen.


Kommentit

Suositut tekstit