Paksu ja pehmeä virkattu sateenkaari-torkkupeitto

Tästä peitosta tuli kyllä hempeä ja ihanampi kuin osasin odottaa. Innostuin Instagramissa haasteesta (Lindsey Newns/ @lottieandalbert/ #lottieandalbertrainbowblanket #rainbowblanketcal), jossa virkattiin helmikuun aikana paksu peitto. En käynyt varsinaista ohjetta lukemassa, mutta sovelsin itse kun peitto näytti simppeliltä.

Peitossa käytettiin kuutta eri lankaa yhdessä, virkattiin pylväitä ja alkuperäisenä ideana oli tehdä tupsuja runsaasti reunoihin kaikilla eri väreillä, joita peitossa on käytetty.


Minä kävin kaivelemassa lankakätköistäni Novita Veera-lankaa, jota olen ostanut alesta keväällä 2014. Lankaa oli todella paljon. Olen tehnyt siitä yhtä pehmoeläintä (kesken), yhdet unisukat ja yhden virkatun tyynynpäällisen. Käytin virkkauksessa neljää vaaleanpunasävyistä ja kahta sinisävyistä lankaa yhdessä. Vaaleanpunasävyistä lankaa mulla oli enemmän kuin sinisävyistä. Yhteensä lankaa meni 36 kerää      (50 g/kpl), yhdistettynä siis 6 palleroa ja kiloina 1,8 kg.Tupsuideaa varioin siten, että tein tästä yhdistelmälangasta kahteen kulmaan kolme tupsua. Peiton virkkasin numeron 15 koukulla. Valmista syntyi tosi nopeasti. Tämän peiton koko on noin 120 × 140 cm. Ihan mukavan kokoinen peitto. Väri on suloinen ja peiton sai omakseen meidän 2 1/2-vuotias tyllerömme. 11-vuotias esikoispoika ihastui peittoon ja alkoi jo miettiä omia värejään mitä haluaisi yhdistellä. Ehkäpä sellainen toteutetaan joskus. 7-vuotiaalle on tulossa peitto isoäidinneliöistä, joten pitäähän jokaiselle olla oma. Nyt juuri on vain ajatuksena, että saisi olemassaolevia lankoja ja projekteja tehtyä valmiiksi tuotteiksi. Olen tyytyväinen, että Veera-langat tulivat isoksi osaksi käytettyä. Vielä  vaaleanpunasävyistä lankaa jäi jonkun kerän verran.

Tämä peitto on myös yksi Craft Candidate- ja Lumisiivet -blogien #kässähamsterihaaste2019 -työ. Kässähamsteri2019-haasteeseen voi osallistua kuka vain haluaa ja haasteen ajatuksena on tehdä keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi ja/tai hyödyntää olemassaolevaa käsityötarvikevarastoaan.

Tänään on helmikuun viimeinen päivä ja huomenna maaliskuu. Talvilomaviikkoa vietellään ja minä olen tässä välissä syyllistynyt lomarikkomukseen tekemällä vähän työjuttuja. Ajattelin, että tekemällä erään työn valmiiksi, saan aloittaa töissä puhtaalta pöydältä. Nyt loppuviikon kyllä lomailen kokonaan. Ulkoilmaa tässä kaipaa ja nyt vielä ehtii tälle talvea nauttimaan talvisista jutuista.

Kommentit

 1. Kaunis peitto ja muhkean oloinen! :)

  Kiitokset vielä arvontapalkinnosta, vielä on mietintämyssyn alla, mitä neulon langoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💕 Kyllähän ne langat säilyvät, silloin sitten tekee kun iskee inspis 😊

   Poista
 2. Onpas kiva peitto, näyttää todella pehmeältä ja sellaiselta, että sen päällä on mukava köllötellä ja alla on lämmintä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💕Lapset ovat kyllä ottaneet käyttöön. 2 vee on myös tästä aika omistushaluinen 🤗🙃😅

   Poista
 3. Kiva peitto, näyttää lämpimältä - juuri sellaiselta jonka sisään on ihana kääriytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💕Lapset ovat kyllä ottaneet peiton käyttöön ihan 100%:in innolla 😅

   Poista
 4. Kivan pehmeän näköinen peitto, siihen on hyvä kääriytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ❤Kyllä peitto on otettu todella käyttöön 💤😊❤

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit