Virkattuja omenoita

Tämä syötävien virkkaaminen lähti liikkeelle viikko sitten maanantaina yhdestä omenasta. Olin kotona kuumeisen 2 1/2-vuotiaan tyttömme kanssa. Paljon olen nähnyt ihania virkattuja leikkiruokia, mutta nyt tämä homma vaan lähti itsellä lapasesta. Tyttö oli niin iloinen omenastaan ja pyysi niitä lisää ja lisää. Tässä on nyt sitten meille kaikille oma omena, ja tietenkin mummulle. Vieläkin enemmän näitä olisi saanut virkkailla, mutta päätin sitten jo vaihtaa artikkelia.

Olen tehnyt nyt myös muutaman porkkanan, salaattia, päärynän ja parhaillaan työn alla on kukkakaali. Makeita leivonnaisia ja herkkuja pitäisi myös testata tehdä.

Näissä omenoissa on käytetty varastossani ollutta 7 veljestä lankaa. Virkkuukoukku on numero 3. Vaihdoin porkkanoita virkatessani koukun kokoon 2.5, siten minun virkkuukäsialallani pinnasta tulee paremmin tiivistä.

Näissä omenoissa ei ole mitäään ohjetta, vaan omasta päästä olen vedellyt lisäyksiä ja kavennuksia. Kierrätystä näissä on se, että käytin täytteenä pestyjä vanhoja sukkahousuja. Olen jemmannut yhteen muovipussiin sukkahousuja ja nyt keksin niille hyvän loppusijoituksen. Täytemateriaalina näissä sukkahousu on oikein hyvää, sillä se ei pursua virkkauksen raoista samalla tavalla kuin vanu ja on vähän jämäkämpää. Yhteen omenaan meni yhdet sukkahousut rullalle käärittynä. Tuossa ohessa on valokuva virkkausprosessista, jossa keskeneräisen omenan sisällä on sukkahousukerä.

Ekaluokkalainen toi viime viikolla koulusta vanhasta sukasta tekemänsä madon, joka pääsi heti herkuttelemaan virkatuilla omenoilla. Poikieni koulussa oli tässä muutama viikko sitten teemaviikko kierrätyksestä. Sen yhteydessä kotoa pyydettiin viemään kouluun vanha sukka ja siitä askarreltiin sitten nämä madot. Aika veikeä tyyppi, vai mitä?


Tässä leikkihellalla on ihan esimmäinen virkkaamani omena. Eihän noista tekemistäni omenoista nyt ihan keskenään samankokoisia tullut, mutta 11-vuotias esikoinen lohdutti, että eiväthän oikeatkaan omenat ole keskenään samanlaisia.

Nämä omenat ovat myös #kässähamsterihaaste2019 -työ. Näissä on hyödynnetty jo olemassaolevaa lankavarastoa ja lisäksi päästy hyötykäyttämään vanhojen rikkinäisten sukkahousujen jemmaa. Kässähamsterihaasteesta voit lukea lisää:


Kommentit

 1. Mä olin jo siitä porkkanasta ihan fiiliksissä :) Ihan huippukiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nyt jäänyt näihin vähän koukkuun. Koko ajan tulee uusia ideoita mieleen :)

   Poista
 2. Tosi kivoja! Olet saanut omenoista ihan oikean näköisiä ja virkkausjälkikin on todella siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, näitä on niiin kiva tehdä. Virkkausjäljessä on kyllä paranneltavaa :) , mutta ihan kivasti se noihin asettuu kuitenkin loppujen lopuksi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) :) Kiva värkkäillä näitä ja ottaa rennosti.

   Poista
 4. Tosi ihana idea! Fiksu 11-vuotias, ei omenat tosiaankaan ole identtisiä! Tuontyyppisistä virkkauksista lapsetkin innostuvat, mitäs jos veisit idean koulun kässäopelle! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näinpä se on, ettei näiden tarvitse tehdastekoisilta näyttääkään.

   Tällaisen voisi tosiaan varmasti ala-asteikäinen innostua tekemään. Eräs ystäväni kertoi, että tämän tyyppisiä juttuja käytetään esiopetuksessa matematiikan opetusvälineinä myös. Hän kyseli josko innostuisin virkkaamaan tähän tarkoitukseen. En tosin vielä luvannut, kunhan kotitarpeiksi puuhailen. :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos :) Ideoita on pää pullollaan, ja kun katselee Pinterestiä niin aivan mieletön into olisi kokeilla vaikka mitä. :)

   Poista
 6. Hauska huomata, että meillä kulkee nyt ihan käsikädessä käsityöt. Meilläkin valmistuu leikkiruokaa, omenat ja porkkat huovutimme lasten kanssa. Virkkaamme päärynöitä ja kananmunalättyjä. Sukkahousut aioin laittaa seuraavien sisään täytteeksi, kiitos vinkistä. Nyt olen tunkenut trikootilkkuja. Minusta on parasta juuri niin että omenat ovat erikokoisia, niin ne ovat luonnollisempia ::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa on kiva puuhailla. Kun heidän intonsa näkee, niin itsekin innostuu aina vain enemmän. :) Minäkin jo kokeilin sinun mallisi mukaisia donitseja pienistä/eriparisista sukista. Kiitos siitä vinkistä. Saatan vilauttaa tätä Sinulta saamaani ideaa jossain vaiheesa täälläkin. :)

   Poista
  2. Ja omenat ym. saavat tosiaan olla yksilöitä, silloinhan niissä on käsityön ja aitouden leima :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit