Virkatut tiskirätit Bambu-langasta

Keväistä lauantaita! Tänään keli on keväisen harmaa ja sateinen. Lumet ovat sulaneet kovalla vauhdilla, lumikasoista alkaa olla vain rippeet jäljellä.

 Kevät koittaa, valon määrä lisääntyy ja aurinkokin pilkahtelee toisinaan. Mulle joka pääsääntöisesti en stressaa pienestä epäjärjestyksestä (koska maailmassa on vakavampiakin asioita) iski sotkuahdistus. Siis toki tykkään siisteydestä, mutta mun on pakko olla suurpiirteinen. En ehdi joka nurkkaa pitää kiiltävänä.

Se on vaan käytännön osoittama fakta, että arkiviikon jälkeen meillä on jonkinasteinen kaaos. Työviikko, kouluviikko, hoitoviikko, harrastukset... Vaikka kuinka päätetään olla järjestelmällisiä,  niin kaikenlaisia "kasoja" syntyy sinne tänne. Ja nyt sitten keväällä aurinko paljastaa lisäksi  pölyt, sormenjäljet ja kaiken... huh huh. Olen saanut suurimman ahdistuksen syrjäytettyä, mutta siivottava kyllä on! Ja se on sama asiassa kuin asiassa, että tulee hyvä mieli kun saa jonkun asian tehdyksi.

No tähän aiheeseen liittyen, virkkasin jemmassani olleesta Tee Teen bambulangasta pari tiskirättiä pylväillä. Sopivaa hermolepoa ;)

Toisen rätin tein kaksinkertaisesta langasta. Se ei mielestäni ole parhaimmillaan keittiörättinä, koska ei kuivu niin nopeasti. Testaan kaksinkertaisen rätin ikkunan pesussa.

Toisen (raidallisen) rätin virkkasin yksinkertaisena ja se sopii mielestäni keittiön siivoukseen hyvin. Välillä vain pesu 60 asteessa pyykkikoneessa ja taas uusi käyttökierros.

Näihin kahteen rättiin meni kaksi kerää lankaa lankajemmastani. Virkkasin koukulla nro 3.Virkatut tiskirätit ovat yksi #kässähamsterihaaste2019 työ.

Kässähamsterihaaste2019 on Craft Candidate- ja Lumisiivet- blogien järjestämä haaste. Nämä blogit innostavat mukaan tekemään keskeneräisiä ja suunniteltuja töitä valmiiksi ja myös hyödyntämään muutoin varastoituja materiaaleja. Käykäähään kurkkaamassa blogit ja lähtekäähän haasteeseen mukaan:
Mainittuihin blogeihin voi käydä linkittämässä mitä on saanut tällä saralla aikaiseksi. Myös Instagramissa voi merkitä ja seurata julkaisuja #kässähamsterihaaste2019.

Kommentit

 1. Kuulostaa niin tutulta nuo kasat ja kaaos :-) Suurpiirteisyys on minunkin suhtautumiseni siivoamiseen, mutta kevät on aika armoton. Auringon paistaessa matalalta tuntuu siltä, ettei koko talvena olisi muka siivottu. Onneksi kevät ja valo tuo myös energiaa, jonka avulla jaksaa taistella pölyjä ja sotkuja vastaan. Kivat tiski/siivousrätit sait aikaiseksi. Tästä tulikin mieleeni, että mullakin on jemmassa pikkukerä muistaakseni hamppulankaa, josta olen neulonut tiskirätin ystävälle, mutta siitähän tulisi vielä ainakin yksi myös omaan käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko kyllä piristää mukavasti. Täytyy aina koittaa muistaa mennä ulos nauttimaan siitä. Kun tulen takaisin sisälle niin ei enää tekemättömät työtkään ahdista. 🤗🌞 Nuo tiskirätit on ihan toimivia. Itseasiassa tuo virkkaamani paksumpi versio on ihan hyvä keittiössäkin, vaikka aluksi ajattelin sen olevan liian paksu. Hamppulankaa en olekaan koskaan testannut, pitääpä joskus tehdä se.😁

   Poista
 2. Niin totta. Ikkunat varsinkin meillä näyttää likaisilta nyt, kun aurinko on alkanut paistaa. Nuo tiskirätit on kivoja. Minulla on ollut ajatus neuloa niitä myös, mutta ei ole bambulankaa tullut vielä vastaan. Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tiskirättejä on mukava tehdä: mukavaa ja rentoa puuhaa, josta syntyy nopeasti valmista. Näihin voi helposti testailla vaikeampiakin mallineuleita, jos haluaa 😊

   Poista
 3. Hitsi, kun ehdit koko ajan tehdä kaikenlaista pientä kivaa! Täälläkin on aikamoinen kaaos, etenkin kun olemme tehneet remonttia. Yläkerrassa tapetoitiin ja tietysti kaikki huonekalut ja tavarat piti siirtää tieltä pois eikä se siivoaminen ja järjestäminen olekaan nyt ollut niin helppoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontin keskellä eläminen vaatii sitä sopivaa suurpiirteisyyttä ja keskittymistä olennaiseen. Kokemusta on siitäkin.😊 Sitten on ihanaa kun saa jonkun paikan valmiiksi.

   Käsityöt on niitä omia hetkiä, joita täytyy jokaisen ottaa muodossa tai toisessa. Näissä on kuitenkin aina lasten tavoitettavissa ja siksi helppo yhdistää tähän elämänvaiheeseen. Toki täytyy välillä ummistaa silmät ja unohtaa esimerkiksi hetkeksi lelukasat lattialla, että ehtii ottamaan sen oman ajan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit