Jämälankasukat ja vähän erilailla kimmeltävä helmikuu

Mulla on ollut alkuvuoden sukkaputki päällä. Olen kutonut yhteensä ainakin kymmenet villasukat. Omalle miehelle olen kahdenkymmenenkuuden yhteisen vuoden aikana kutonut aikaisemmin yhdet villasukat. Nyt tein toiset.


Olen jo jonkun aikaa katsonut tätä Novitan jämälankasukka-ideana esille tuomaa mallia. Pinterestissä olen myös nähnyt useita ihania väriyhdistelmiä tähän sukkamalliin. Näissä sukissa sain kyllä käytettyä pitkävartisista sukista jääneitä pieniä lankakeriä pois. Jaoin jämäkerät aina kahdeksi yhtä suureksi palleroksi, jotta sain varmistettua, että lanka riittää molempiin sukkiin kuviointiin samalla tavalla. En ole mitenkään mahdottomasti tehnyt kirjoneuletta ja lankadominanssi käsitteeseenkin olen törmännyt vasta ihan lähiaikoina. Se tarkoittaa siis, että pohjavärin lanka otetaan sormelta aina yläpuolelta ja kuvioväri alapuolelta. Tästä on hyviä ohjevideoita netissä ja toden totta kuvio erottuu paljon paremmin, kun tätä tapaa noudattaa. Tosin näissä sukissa tämä kuvio on hyvin simppeli. Oli kuitenkin hyvä harjoitella asiaa tällä sukkamallilla.
Koululaisten hiihtoloma, tai talvilomaksiko sitä kutsutaan, on sujunut tähän saakka oikein sutjakkaasti. Viime perjantaina kun koululaisilla alkoi loma, mentiin illalla vielä ennen sulkemisaikaa uimahalliin pulikoimaan kaikki paitsi iskä, jolla oli muuta hommaa juuri siihen aikaan. Kyllä oli mukavaa! Lauantaina pojat menivät serkuille yöksi ja ovat pelanneet sydämensä kyllyydestä pleikkarilla. Pojat haettiin kotiin vasta sunnuntaina illalla. Maanantaipäivä oli meillä vanhemmilla työpäivä ja 3 v. oli hoidossa. Maanantai-illalla pojat menivät mummolle yöksi ja siellä oli myös koko isänpuolen serkkukatras, lukuun ottamatta meidän pienintä, joka on tosiaan ollut päivät päiväkodissa. Pojat olivat olleet serkkukatraan kanssa myös uimassa ja keilaamassa. Tänään tiistaina pojat tulivat kotiin ja serkkupoika tuli meille yökylään.


Meidän pojilla olisi ollut jääkiekko- ja jalkapallotreenejä tällä viikolla myös, mutta ajattelen, että nyt on hyvä hetki heidän lomailla ja tehdä muutakin. Tavalliset arkiviikot ja arkiviikonloput menevät todella kiinteästi harrastusten parissa. Nyt pojilla on kyllä ollut aika keskeisessä asemassa tuo pleikkaritouhu, mutta näen senkin nyt luvallisena, että pelataan enemmän kuin tavallisesti. Se kuuluu mielestäni tuohon ikään ja tähän aikakauteen, että pelaaminen on in.


En missään tapauksessa antaisi normaalina arkena poikien pelata yhtä paljon kuin ovat nyt pelanneet. Loppuviikosta keksitään kyllä nytkin muutakin aktiviteettiä, mutta mielestäni tuo on tavallaan aika suloistakin, että pojat yhdessä pelaavat, hiovat strategioita ja juttelevat pelistä. Myös musiikki soi.Tuli mieleeni, että tavallaan tuo pelaaminen on kuin leikkimistäkin... Yhdessä keskustellaan: "tää menis", "tää tekis" "kato" "tuu pelastaan", eikös ennen leikkiessä käytetty samanlaisia puheenvuoroja? Onhan tuo pelaaminen koukuttavaa, mutta mitä mieltä olette? Onko se nyt niin tuomittavaakaan, jos elämässä kuitenkin on paljon muutakin?


Oi nyt on ollut auringonpaistetta! Isäntä on aloittanut mökillä pientä remppaa. Kävin siellä myös sunnuntaina (laskiaissunnuntai). Maisema on kyllä aika kaukana siitä mielikuvasta, joka tähän vuodenaikaan liitetään: -Kimmeltävä helmikuun hanki...  Mutta omalla tavallaan oli kyllä oikein kaunista.


Mukavaa viikon jatkoa! Jos vaan aurinko paistelee ja suinkin ehtii, niin ulos auringonpaisteen aikaan täytyy päästä. :)

Kommentit

 1. Aivan ihanat sukat! Kiva kun olette saaneet viettää mukavaa lomaa! On kyllä oudoin helmikuu ikinä, en muista että koskaan olisi tällaista talvea ollut...tai siis kun talvea ei ole ollut oikeastaan ollenkaan:) Mukavaa päivää ja leppoisaa loman jatkoa sinne teille❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤

   Hassu talvi, saa nähdä vieläkö maaliskuussa pukkaa lunta kunnon kerroksen... yhden tai max kaksi kertaa olen tänä talvena kolannut pihan.

   Toivotaan aurinkoisia kevätpäiviä ☀️

   Poista
 2. Kiva idea näissä sukissa. Pelkät raidat kun tahtoo olla vähän tylsät mutta näinhän sukkiin saa vähän ilmettä.. Mulla jämäkerät vaan tahtoo kadota lasten projekteihin ennen kuin ehdin niistä itse mitään tekemään.. 🤭 Minäkin oken alkuvuodesta neulonut paljon, niin paljon että tänään sain sen johdosta migreenin kun hartiat jumittaa.. Tauko on siis nyt edessä, ja juuri tänään löysin tosi kivan värisen 7-veikan turkoosin langan ja ostoskoriinhan se hyppäsi.. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tykkäät mallista, niin kannattaa kokeilla. 👍😊Pitkävartisena sukkana olisivat kivat myös.

   Mä oon muuten ostanut pari kerää turkoosia 7 veikkaa. Toinen on käytetty pitkävartisiin villasukkiin ja loppu raitalankana.

   Kivahan se on, että lapset innostuu langoista. Meillä myös satunnaisesti otetaan käyttöön. Yksi vaihe oli hiirenhännän virkkaus, johon tarvittiin aina lankaa. 😊

   Poista
 3. 26 vuotta yhdessä, se on pitkä aika. Eiköhän miehesi ole jo ansainnut toiset villasukat sinun neulomanasi =)
  Pelaaminen on niin nykynuorten ja -lasten juttu. Ei sitä voi estääkkään. Enää ei mennä naapuriin kysymään pääsiskö kaveri ulos leikkimään, se on harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 26 vuotta on hujahtanut nopeasti, toivottavasti saadaan jatkaa vielä pitempään eteenpäinkin. Itse jäin isättömäksi vain 3,5-vuotiaana. Mun anoppi on käsitöiden monitaituri. Mun villasukat kalpenee hänen tekemiensä rinnalla, eikä sukista miehelläni varsinaisesti pulaa ole. Mutta tulipa mieleen, että kyllä haluan nyt tehdä hänellekin. On ollut sukkaputki päällä ;)
   ~
   Kyllä meillä täällä maalla vielä käydään kavereita ulos pyytämässä ja lapset kyläilee spontaanisti. Tänäänkin olivat kuraojassa kavereiden kanssa"rypemässä" pariin otteeseen ja olivat yhteensä useamman tunnin. 😂Oikein hyvä oli, vaikka olivatkin likaisia ja märkiä. 😅😉😆

   Poista
 4. Minä tein joku aika sitten miehelleni aika lailla samalla kuviolla sukat :) Kiva, että olette saaneet viettää lomaa yhdessä. Mukavaa helmikuun loppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee varmasti tehtyä vielä tämän tyylisiä sukkia. Oli kiva tehdä.

   Kiitos. ☀️ Aurinko paistaa ja on pikkupakkanen. Lunta ei juuri ole, mutta tähän ollaan tyytyväisiä. Mukavaa kevättalvea myös sinne!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit