Banaanikakku
Keittiössä "pyöri" 4 ylikypsää banaania. Niitä ei olisi kukaan sellaisenaan enää syönyt, mutta kakkuun banskut passasivat erinomaisesti. Oon useasti banaanista samasta syystä tehnyt kakkuja ja muffinsseja. Lapsetkin aina takuuvarmasti tykkäävät. 8 veelle tuli tänään vielä yökaverikin, joten tänään oli kolme kollia (isännän lisäksi) kakkua syömässä.
Tämän kakun ohje:
150 g voita
2 dl sokeria
-> mikrossa pehmennetty voi vatkataan vatkaimella sokerin kanssa
2 kananmunaa
->Lisätään yksi kerrallaan ja vatkataan vatkaimella
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
->kuivat aineet sekoitetaan keskenään
4 banaania
Soseutetut banaanit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään vuorotellen taikinaan. Sekoitetaan taikinaa koko ajan vatkaimella.
Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Paistetaan +175 asteisessa kiertoilmauunissa hiukan vajaa tunti. Kypsyyttä täytyy kokeilla tikulla ja paiston loppuvaiheessa pintaa hiukan peittää foliolla tai leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆