Luukku 02.12.2018: ⭐SuolatuikutOi, että tämä oli jännä projekti keskimmäisen (7 v) kanssa. Teimme kynttiläkippoja pilttipurkeista kasvattamalla suolakiteitä lasin reunaan. Näissä on poltettu jo monet tuikut.

Lapsista on pienetkin yhdessä puuhailut kivoja. Välillä se yllättää, vaikka sen tietääkin. Meillä on juuri tämä sama ekaluokkalainen opetellut tulitikun raapaisemisen tekniikkaa ja valinnut minkä värisiä/tuoksuisia kynttilöitä poltetaan tänä iltana.

Suolatuikkujen tekeminen on helppoa, mutta siihen tarvitaan muutamia päiviä. Kirkkaan lasin (Meillä pilttipurkit) pohjalle laitetaan sentin verran merisuolaa. Suolan päälle laitetaan vettä niin, että suola juuri ja juuri peittyy. Kipon annetaan olla lämpimässä paikassa ja muutamien päivien kuluessa kauniit suolakiteet alkavat kasvaa lasissa.

Lämpö nopeuttaa suolakiteiden kasvamista. Purkit voi laittaa johonkin lämpimään paikkaan. Kannattaa tarkistaa päivittäin tilanne ja lisätä vettä, jos suola näyttää kuivalta.

Meillä purkit olivat ihan normaalissa huoneenlämmössä. Suolakiteet kasvatettiin noin viikossa ja sitten otettiin tuikkukipot käyttöön. Tilannetta seurattiin aktiivisesti. 😊 Vettä lisäsin hiukan jossain vaiheessa. Tarkoitus on kuitenkin, että vesi haihtuu lopulta itsekseen kokonaan kipoista pois.

 Loppusilauksena tuikkukipot koristeltiin silkkinauhan pätkillä.

 Suosittelen, oli kiva puuha.


  Ihanaa unelmanpäivää ja ensimmäistä adventtisunnuntaita!

Kommentit

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva. Kommenttisi on jostakin syystä kadonnut. Ehdin lukea kuitenkin. Ei muuta kuin suolatuikut "tulille"👍⭐🕯

   Poista
 2. Voi miten hienoja tuikkuja! Tuota pitää kyllä joskus kokeilla:) Leppoisaa ensimmäistä adventtia ja ihanaa alkanutta joulukuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus. Hyvää Itsenäisyyspäivää 🇫🇮

   Poista
 3. Tämän suolakidejutun olenkin unohtanut. Ihana idea tehdä tuikkuastioita niillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita tulee luonnollisella menetelmällä ⭐🕯Hyvää itsenäisyyspäivää !🇫🇮

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit