Luukku 05.12.2018: ⭐ Lakritsitiikerikakku


Raakalakritsijauheella saa tehtyä vaikkapa tällaisen vähän erilaisen tiikerikakun.  Kakun ohje on ihan perustiikerikakku ohje (Löytyy esimerkiksi täältä), vain raita on tehty lakritsinmakuisena. 

Kakkutaikinasta otetaan erilleen 1/3 ja sekoitetaan siihen 3 rkl raakalakritsijauhetta ja 3 rkl sitruunanmehua. Muutoin toimitaan perinteisen tiikerikakkuohjeen mukaan. Kolmella ruokalusikallisella raakalakritsijauhetta maku oli mukavan mieto, eli kakku maistuu monelle. Jos kakkuun haluaa vielä enemmän lakritsipotkua niin jauheen määrää voi silloin lisätä. Minä tein niin, että lisäsin toiseen kakkuun kuorrutteen Hopeatoffeesta.


 Tässä muuten tein havainnon metallisen ja silikonisen kakkuvuokan välillä, että henkilökohtaisesti mua miellyttää enemmän metallisen kakkuvuuan paistojälki. Kuvissa ylempi on metallisessä vuoassa paistettu kakku ja alempi silikonisessa.Hopeatoffeekuorrutuksen tein niin, että mulla oli lopulta hiukan vajaa pussillinen (200 g) Hopeatoffeeta. Jostain syystä toffeet näyttivät huvennen pussista ennenkuin ehdin tehdä kuorrutetta. Tämä määrä kuitenkin riitti yhteen kakkuun hyvin.

Kuorrutusta varten  pienin hiukan toffeepaloja, että ne liukenisivat nopeammin. Laitoin ne siis kattilaan yhdessä 1 dl kermaa kanssa. Seosta hämmennin kunnes kaikki toffee oli liuennut ja hieman kauemmankin, noin 15 minuuttia. Tärkeää on pitäää lämpö mietona ja hämmennellä koko ajan ettei seos pala pohjaan. Kuorrutteen pitää lopuksi antaa jäähtyä ja  jähmettyä sopivasti ennen kuin sen laittaa kakun päälle. Tämän jälkeen on nopean koristelun vuoro, ennen kuin kuorrute jämähtää niin ettei siihen enää koristelut tartu.

Tällä Hopeatoffeekuorrutteella lakritsikakkuun tuli kivasti makua.


Huomenna onkin Itsenäisyyspäivä. Tällaisen kakunhan voisi vaikka leipaista sen kunniaksi. 🕯😊

Kommentit

 1. Näyttää makoisalta =)
  Jouduin piilottamaan joulukalenterini kaappiin, kun pikkukissa käy koko ajan varastamassa paketteja ja yrittää repiä niitä auki. Liian jänniä sille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan innokas nuori kisu siellä. Pennut ovat niiiin suloisia, mutta muistan kuinka 11-vuotiaana ihanan kissanpennun omistajana kaipasin välillä kovasti vanhan kissan viisasta olemusta 😉 Hyvää mieltä Itsenäisyyspäivään!🇫🇮

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit