Luukku 10.12.2018: ⭐ Linnunruokakakkuja


Näihin kakkuihin tarvitaan suolatonta kovettuvaa rasvaa ja linnunsiemeniä. Teimme nämä yhdessä 7 veen kanssa hetkenä kun ei ollut "miiiitäään tekemistä", 2 vee seurasi turvallisen etäisyyden päästä.

Kattilassa sulatettiin 500 g kookosrasvaa. Sulaneeseen rasvaan laitettiin niin paljon siemeniä kuin saatiin sopivasti kostumaan. Luulen, että aika maksimimäärä taidettiin siemeniä laittaa,  että kakut vielä pysyivät kasassa. Mittailin siemeniä kattilaan desi kerrallaan ja 7 vee sekoitti. Nyt en kyllä enää pysty vannomaan kuinka paljon siemeniä laitettiin. Oliskohan ollut litra...?


 Kattilallisesta tuli kaksi kakkua, jotka vietiin patalaput käsissä ulos jähmettymään. Olivat kakkuset kiinnostaneet jo tässä vaiheessa lintuja jalanjäljistä päätellen. 😊Oli sieltä jo vähän nokittukin.

Ollaan lasten kanssa ennenkin tehty tällaisia, silloin meillä oli vähän pienempiä muotteja. Tässä linkki vanhaan blogijuttuun.

 Kakut lähtivät muutaman tunnin ulkona jähmetyttyään siististi irti vuoista vähän kopauttamalla. Laitoin molempiin nauhoiksi vanhasta lakanasta repimäni suikaleet.

Halon muotoinen paketti pääsi jo marjaomenapuuhun lintujen iloksi. Sidoin sen oksanpäälle, että se ei heti hajoaisi muruiksi eivätkä harakat hamstraisi sitä. Pyöreä kakku jätetään odottamaan joulua. Se on ulkona paikassa, jonne linnut eivät pääse.

Linnunruokapuuhat ja lintujen seuraaminen ovat kivoja touhuja !

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit