Luukku 07.12.2018: ⭐ Mustikkajuustokakku

 Mustikkajuustokakku on helppo tehdä ja mukava maultaan. Vaikka olen vannoutunut suklaafani, on ihanaa herkutella joskus jollakin vähän raikkaammallakin. 

Meillä on pakkasessa mukavasti mustikoita ja lapset tykkäävät erityisesti mustikkarahkasta. Tämä kakku on vähän kuin juhlavampi versio rahkasta. 
Ohje:
 Pohjaan murskasin 500 g kaurakeksipussin sisällöstä noin yhden kolmasosan, johonka sekoitin 100g sulaa voita. Keksien murskaamisen tapaan tehdä siten, että laitan keksit muovipussiin ja painelen ne kaulimella murskaksi.

Voi-keksimuruseoksen painelin irtopohjakakkuvuokaan, joka oli vuorattu leivinpaperilla. Vuuan sivureunoja sivelin hiukan voilla.

Pohjan laitoin jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Tässä vaiheessa laitoin 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Soseutin 5 dl mustikoita, joihin sekoitin 1/2 dl sokeria.  Meillä erityisesti lapset tykkäävät sileästä rakenteesta, eli tällaisissa leivonnaisissa eivät niin pidä kokonaisista pakastemarjoista. Soseutettuun mustikkaan sekoitin 2 rasiaa (yhteensä 400 g) Hovi vanilja-tuorejuustoa. Mausteeksi laitoin 1/2 tl kardemummaa.

Kun liivatteet ovat lionneet väh. 5 minuuttia, lisään ne kuumaan nesteeseen. Nyt kiehautin 2 rkl sitruunamehua, johon liotin liivatteet, joista puristelin ylimääräiset nesteet pois.
Liivateneste kaadettiin mustikka-tuorejuustoseokseen ja sekoitettiin hyvin.

Lopuksi vielä vaahdotin 2 dl kermaa ja lisäsin seokseen.
Täyte kaadettiin keksimurupohjan päälle ja pinta tasoitettiin. Pinta tasoittuu mukavasti kevyesti kakkuvuokaa heiluttamalla.

Itse vein kakun jähmettymään umpinaisessa kakkukuvussa ulos ja söimme sitä noin 4 tunnin kuluttua valmistuksesta. Kun kakku saa odotella syödyksi tulemistaan yön yli, se jähmettyy vielä paremmin.
 Kakun päälle voisi vielä tehdä kiilteen, mutta meille riitti nyt näin. Uskon, että teen jouluksi jälkiruuaksi ihan samanlaisen. Minusta jouluaterian jälkeen tämä ei ole liian raskas.
 7-vuotias hiukan vierasti kardemumman makua mustikan kanssa. Me muut pidimme siitä mausteena. Ehkäpä suosion takaamiseksi jätän sen seuraavalla kerralla pois. Yksinkertaisesti hyvää.

Resepti on on napattu täältä ja mukailtu hieman.
Toinen adventtiviikonloppu on alkamassa. Otetaan rennosti 😊

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit