Pestobroileria ja uunihalloumia ♡

Innostuin kaimani Leenan (Mansikkaheinä-blogi ) pestobroileriohjeesta. Olen innostunut vähän laajentamaan kana- ja jauheliharesepti-repertuaariani. Lapset, etenkin meillä keskimmäinen 7-vuotias poika, on todella haastellinen uusien ruokien kanssa. Yritän silti. Tuossa lautaskuvassa on jo broilerirullaan käyty sen verran käsiksi, että se ei enää ole rulla 😅Kova oli kiire syömään.

Tässä oma variaationi pestobroilerista. 

8 broilerin rintafilettä
Pestoa (Lidl)
Rypsiölyä
Suolaa
Mustapippuria 
2 dl kermaa 

-Broilerin rintafileet laitetaan muovipussin sisälle ja nuijitaan ohuemmiksi
-Jokaisen fileen sisälle laitetaan oman maun mukaan pestoa. Minä laitoin reilun teelusikallisen jokaiselle fileelle. Tykkään kovasti peston mausta.
-Fileet rullalle ja riviin rypsiöljyllä voideltuun vuokaan 
-Rullien päälle sipaisin vielä hiukan pestoa, ripottelin suolaa ja mustapippuria. Päälle 2 dl kermaa
-Paistetaan 225 asteessa 40 minuuttia. 20 minuutin paistamisen jälkeen laitoin vuuan päälle kannen.


Uunihalloumi kisikkatomaateilla

1 pkt halloumia (Lidl)
Pari rasiaa kirsikkatomaatteja
Rypsiöljyä
Pieni ripaus suolaa 

-Uunivuoka öljytään ja laitetaan vuokaan viipaloitu halloumi
-Puolitetut kirsikkatomaatit laitetaan vuokaan ja rypsiöljyä päälle
-Pieni ripaus suolaa tomaateille
-Laitoin uuniin samaan aikaan kun laitoin broilerien päälle kannen, eli halloumi ja kirsikkatomaatit olivat uunissa 20 minuuttia

Tarjoilin lisäkkeenä keitettyä riisiä ja salaattina valmista babyleaf-sekoitusta. 

Oli kyllä hyvä sunnuntailounas. Kaikki söivät, myös 7-vuotias. Hän tosin oli epäluuloinen ruokaa kohtaan tuttuun tapaansa. 😅 

Tätä teen toistekin. Tuo halloumi sopii hyvin näin tehtynä lisukkeeksi. Viime viikolla testasin uunifeta-pastan, joka tehtiin uunissa samaan tapaan kuin tämä uunihalloumi. Sekin oli hyvää ja nyt innostuin vaihtamaan siis fetan tilalle halloumin ja jättämään pastan pois.

Nyt on kupu täynnä ruokaa.
 Kohti uutta viikkoa. 🤗


Kommentit

  1. On tosi hienoa, että haluat opettaa lapsille uusia makuja. Meillä taisi aikoinaan lasagne olla "eksoottisinta" mutta se olikin sitten tosi herkkua. Usein lasten kaveritkin "osuivat" ruoka-aikaan pöytäämme, kun oli lasagnea. Tykkäsin siitä! 🤗
    Meillä on vielä yksi pala halloumia jääkaapissa, josta ajattelin tehdä lisäkettä ohjeellasi. Kiitos Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään myös, että pöydässä on syöjiä. Ja vielä mukavampaa on silloin kun ruoka maistuu.😀Haasteita on kyllä saada ennakkoluuloiset maistamaan. Uusiin makuihin täytyy totutella maistelemalla monta kertaa .

      Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit