Siirry pääsisältöön

Liverryssukat - Silmukan ytimestä helmikuun haaste

 
Pipon ytimestä- ja Silmukan saalistus-blogeissa on kuukausittainen haaste, johon osallistuin toista kertaa. Helmikuun 2015 haasteen aiheena oli toteuttaa nuotti tai musiikkiavain jollakin tapaa. Minä päätin tehdä "Liverryssukat".

Rustasin ruutupaperille mallin, jossa lintu visertelee nuotteja nokastaan.Tämän sukkaprojektin prototyyppi on juuri valmistumassa. Päivitän tänne sitten vielä kuvan kun saan sukkaparin valmiiksi.Sukissa käytin Nalle Taika jäätelö- lankaa sekä  kuvioissa tummansinistä Virosta ostamaani akryylilankaa.

Sukka on aloitettu 60 silmukalla ja tehty resoriksi valepalmikkoa. Kuvio-osuus on toteutettu myös 60 silmukalla siten, että mallikerta (15 silmukkaa) toistuu neljä kertaa. Kun koko kuvio on neulottu, kavennetaan jokaisella kerroksella aina puikon alussa 2 silmukkaa. Kun jäljellä on 45 silmukkaa, on niillä silmukoilla tehty saman verran valepalmikkoresoria kuin aluksi.

Kantapää tehdään "normisti" ja sukalle pituutta sen verran kun jalalla on pituutta. Nämä sukat tulevat itselleni, joten koon 37 verran. Kavennukset tehdään nauhakavennuksena.

* * * * * * * * *
Liikuntahaaste 28.02.2015
* Kävely 1 h

Kommentit

  1. Oi, onpas hauska malli! Olen jo pitkään miettinyt vastaavaa asiaa, että olisi hienoa kokeilla suunnitella itse neulemalleja. Ehkä nyt jos saisin inspiraatiosta kiinni ja kokeilisin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Kivaa puuhaa tämäkin. Kokeile ihmeessä, on loputtomasti malleja kun vain mielikuvitus on rajana. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkatut keittiöpyyhkeet ja tiskirätit

Virkkasin kaksi sinistä keittiöpyyhettä ja yhden sini-(luonnon)valkoisen käsipyyhkeen keittiöön. Käsipyyhkeeseen ompelin käden muotoisen napin merkiksi, että sen erottaa toisista keittiöpyyhkeistä. Lankaa jäi vielä kahteen tiskirättiin ja yhtään ei jäänyt jäljelle. Pyyhkeisiin ja rätteihin virkkasin ripustuslenkit. :) Lankana näissä on Hjertegarn, Cotton nr 8.
Langat sain salaisen neuleystäväni kesäkuun paketista. Paketin hain postista 22.06. ja nopeasti virkkasin nämä, noin parissa päivässä. Olin viimeisilläni raskaana ja virkkaaminen oli sopivaa puuhaa juuri siihen olotilaan. Tyttö sitten syntyikin 03.07. Valmiit tuotokset lahjoitin äitini keittiöön ja hän tykkää näistä kovasti: ovat esillä ja käytössä parhaillaankin.
Kiitos salaiselle neuleystävälleni langoista. Tässä linkki kesäkuun pakettiin.
Kesäkuun SNY-paketti


Salainen neuleystäväni paljasti henkilöllisyytensä myöhemmin tällä kortilla. Hän on Miutsi. Miutsin blogiin linkki tässä.
Ja tässä linkki Lankavan ohjeeseen, jota sovels…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…