The Emännänkaappi
Tämä on mun isoin oma tekemä tuunaus tähän mennessä. Ihaillut olen erilaisissa yhteyksissä vanhoja emännänkaappeja, sitten vain yhtäkkiä tori.fi:stä tuli vastaan mun emännänkaappi. En sellaista ollut aktiivisesti etsinyt, mutta kun tämä tuli vastaan niin ostopäätös syntyi nopeasti.

Kaappia odottelin muutaman viikon. Sen kuljetti kotiin saakka myyjä ja tämä oli hieno juttu. Mulla ei ollut kaapin saamisen kanssa kiire. Heti kyllä tiesin minne kaapin tulen valmiina laittamaan: mökille astia-ja kuiva-ainekaapiksi, koska siellä oli pulaa keittiön säilytyskalusteesta.

Ostopäätös oli toukokuun lopulla ja kaappia kunnostin kesäkuussa iltaisin appiukon autotallissa. Mies ja lapset nauttivat paapan kahveista ja seurasta nämä ajat. Kuten melkein aina mun projekteissa, ne venähtävät viimeistelyvaiheessa. Täysin valmiiksi projekti tuli lomalla heinäkuussa ja kaappi vietiin silloin paikalleen.

Väri oli alkuperäisenäkin kaunis, mutta halusin siistin maalipinnan ja raikastaa kaappia, joka oli vähän tunkkainen.

Hioin pyörivällä laikalla lähestulkoon kaiken maalin pois. Pohjamaalasin telalla Futura Aqua 3-tartuntapohjamaalilla kaapin myös sisältä ja kaapin takaseinän, jotka olivat alunperin maalaamattomia. Pohjamaalia meni noin 1,5 litraa. Kaapin maalasin päältä Futura Aqua 20 kalustemaalilla, sävyltään TM T1441. Maalia meni vajaa 0,9 l purkki ja maalasin ainakin kolme kertaa + pieniä paikkailuja. Valkoista Futura Aqua 20 kalustemaalia meni 0,45 l purkki. Maalasin sillä sisäosat. Maali yllätti laadultaan positiivisesti. Hyvä jälki aloittelijaltakin.


Apua sain mieheltäni teknisessä puolessa, kuten hiomakoneen asennuksessa kompressoriin ja sen sellaista. Kaiken varsinaisen kunnostustyön tein kuitenkin ihan itse: hioin ja maalasin. No ok, laatikot mies liimasi ja auttoi kun laatikoiden reunoihin jäi liikaa maalia niin etteivät ne liukuneet koloihinsa. Mieheni on korvaamaton ja kätevä. Mutta mä niin nautin tämän kaapin tuunaamisesta mieleisekseni: hiominen ja maalaus valoisina kesäiltoina oli rentouttavaa.

Tämä on ollut jollakin ihanalla emännällä ennen minua. Yläkaappien sisäpuolella on entisen omistajan toimesta liimattuna hyviä ohjeita. Ne saivat ehdottomasti jäädä paikoilleen.Tarkoitus on laittaa ohjeiden päälle vielä pleksit suojaamaan liimattuja tekstejä. Pleksit ovat mökillä kaapin vieressä odottamassa. Ne on mieheni leikannut jo valmiiksi sopivan kokoisiksi. Kiinnitys tapahtunee ensi kesänä joko ruuveilla tai liimaamalla.
Tykkään.

Kommentit

 1. On kyllä upea kaappi ja hienoksi tuunattu! Vanhoissa huonekaluissa on sitä jotain! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 😊👍🥀Mä oon vähän höpsähtänyt vanhoihin huonekaluihin.

   Poista
 2. Ihana, että löysit blogini ja vinkkasit omasta blogistasi <3 Ompas mahtava emännänkaappi ja kaunis tuunaus <3 Mukavaa torstaita Sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun tulit käymään. Mukavaa loppuviikkoa sinne!

   Poista
 3. Vitsi mikä homma, mutta täydellinen tuli. Vaaleansininen, valkoinen ja punainen ja sininen ovat lempparivärejä täällä. Tuo on ihanan värinen nyt. Rakastan muutenkin vanhoja huonekaluja, joita meiltä löytyykin paljon.

  Sydämellistä viikonloppua Leena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään myös vanhoista huonekaluista tosi paljon.

   Kiva kun piipahdit. Mukavaa viikonloppua!😊

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit