Vanha lämmin norjalaisneule

Hrrr, kun tuntuu niin kylmältä. Tuntuu, että tänä vuonna en meinaa ollenkaan päästä sinuiksi talven kanssa. Nythän ei käytännössä vielä edes lunta ole ollut. Mutta pakkasta on vajaa -10 C astetta. Täällä on maa kuurassa, ja on satanut ihan muutaman lumihiutaleen verran. Kaunista on, mutta tuntuu niin kylmältä.
Mua palelee sisälläkin. Hain jalkaani villasukat ja samalla mietin mitä lämmintä laittaisin päälleni. Vaatekomerossa sattui silmiini tämä norjalaisneule, jonka jossain vaiheessa toin kellarin kätköistä esille ajatuksissa, että teen villapaidasta tyynyn sohvalle.

Tällä paidalla on aika lämmin tarina. Olen sen neulonut 16-vuotiaana ensimmäiseksi joululahjaksi 19-vuotiaalle poikakaverilleni. Tuo poikakaveri on ollut mun aviomies nyt 12 vuotta ja poikakaveri pitkään ennen sitä. :)

Olin silloin lukiolaistyttö ja hain lankaa pienestä K-kaupasta muutama kerä kerrallaan. Olisko ollut jotakin Pirta-nimistä lankaa... ?  Tuhon aikaan norjalaisneuleet olivat hittijuttu. Muistan, että villapaidan valmistuminen meni ihan viime tippaan ennen joulua. Varmaan vielä aattoyönä tai aamuna ompelin sitä kasaan, mutta sain kuin sainkin aatoksi valmiiksi. Laitoin sen pahvilaatikkoon, jonka käärin joulupaperiin. Paketin sisältöä ei voinut siis arvata.


Paita on ollut käytössäkin. Muistan, että se oli poikakaverin päällä ihan julkisissa tiloissa :) . Paksujen villapaitojen käyttö on meillä tahtonut jäädä vähiin, vaikka ihana näihin on pukeutua kun viluttaa. Tämäkin villapaita olisi mökillä ihana, siellä kun on monesti vilpoista, jos ei ihan keskikesän helteitä lasketa mukaan.

Niin... syy miksi tämän villapaidan käyttö on jäänyt on myös se, että mulla loppui aikanaan hihoissa lanka kesken. Hihoista tuli vähän liian lyhyet. Se on harmillista. Mitäs mieltä olette, saisikohan hihoja jatkettua vielä jotenkin? Oon nyt ehkä luopumassa kuitenkin sohvatyynyajatuksesta... Voisikoan hihoja jatkaa jollakin sopivalla langalla resoreista? Ei tarvitsisi purkaa.... Ihan samaa lankaa ei löydy ja hihojen jatkaminen ylhäältäkin on haasteellista, varmasti eri langan huomaa...

Onko kellään vinkkiä tällaiseen juttuun? Vai kannattaisitteko sohvatyynyajatusta?

PS. Muista
Blogin 4-vuotis synttäriarvonta
30.11.2018 saakkaKommentit

 1. Hei! Huomasin sinun blogisi VillaNannasta. Tuohan villapaitasi on nyt trendikäs. Tänä syksynä oli Suuri Käsityö -lehdessä, nro 9, tuollainen malli. Sitä lehdestä ihastelin. Minun mielestäni olisi varmaan hyvä idea jatkaa tuon vieläpä ihanan muiston omaavan villapuseron hihojen mittaa. Onnea projektiisi jos siihen rupeat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit visiitille.😊 En olekaan tuota Suuri Käsityö-lehden numeroa nähnyt. Taidan koittaa keksiä miten pidennän paidan hihoja... jospa jatkaisin vain resoreita?🤔Katsotaan😄

   Poista
 2. Onpa ihana tarina tällä neuleella. ❤ yksinkertaisimmalta ratkaisulta kuulostaisi se että jatkaisi hihojen resoreita.. Tai jospa resorit purkaisi ensin kokonaan pois niin kenties ei haittaisi niin paljoa jos lanka on hiukan eri sävyä..? Niin hieno neule kyllä että toivottavasti saat sen vielä käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 💖Mun pitää tuumailla ja vähän katsella sopivaa lankaa. Kyllä mä taidan jatkaa resoreita, ja ottaa paidan käyttöön kaapin perältä.

   Poista
 3. Mikä ettei voisi resoreja jatkaa. Minä jatkaisin reilusti valkoisella, enkä yrittäisikään kätkeä jatko-osaa. Minun äitipuolellani oli aikanaan norjalaisvillapaita, ihan Norjasta ostettu ja minä olin siitä niin kateellinen. ;) Klassikkomalli joka ei koskaan vanhene, älä vaan tyynyiksi pilko. Tyynyiksi kelpaa huonompikin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, että taidanpa tehdä tälle asialle jotakin.👍 Paita on ollut vuosia käyttämättä. Hyvä, etten jo kirpparille roudannut. 😊

   Poista
 4. Ihana tarina neuleella ! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ⚘Mukavaa ensimmäistä adventtiviikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit