CrossFit! Liikunnan hehkutusta välillä...

Olin viikonloppuna la-su Crossfit-lajiin perehdyttävällä OnRamp-kurssilla. Lauantain sessio kesti kolme tuntia ja sunnuntaina saman verran. Sunnuntaiaamuna joka paikassa tuntui, että kroppaa on liikuteltu. Maanantaiaamuna tuntui jos mahdollista vieläkin enemmän.


Mulla on useamman vuoden ollut työavaimenperänä jostakin lasten koulun arpajaisista voitettu paikallisen CrossFit-salin avaimenperä. Se on useasti herättänyt keskustelua, että harrastako lajia. Pieni kipinä on kytenyt ja päätin testata lajin.

Mulla on OnRamp-kurssin lisäksi hankittuna 10 käyntikertaa CrossFit-lähtöihin. Täytyy ensin palautella kehoa hiukan tuosta OnRampista ja lähteä sitten kokeilemaan. Maksoin suurimman osan tästä aloituspaketista työpaikan TYKY-seteleillä. Vähän jäi vielä itsellekin kustannettavaa.

Laji vaikuttaa tosi tekniseltä. Kaikissa kyykkäyksissä, maastavedoissa ja muissa liikkeissä pitää muistaa oikea tekniikka. Sitten pitää vielä oppia melkein uusi kieli, koska kaikilla liikkeillä on jokin nimi... Vähän on puusta pudonnut olo. En missään tapauksessa tyrmää lajia, vaan päin vastoin ihailen sitä kovasti. Vielä on työnalla selvittää onko tämä mun juttu.

On jännittävää mennä kokeilemaan konkareiden sekaan lähtöjä... Täytyy koittaa mennä mahdollisimman pian, ettei kynnys nouse liian suureksi. Tätä kirjoittaessa kroppa on ihan muusia :D CrossFit on kuitenkin aina mahdollista sopeuttaa oman kunnon ja kykyjen mukaiseksi, ja samalla kehittää kuntoa jatkuvasti eteenpäin. Harjoitus on aina maksimaalinen ja tehokas.
Blogikirjoitus lajista
Wikipedia kuvaus lajista
Jatkan itsekin lajiin tutustumista ja määritelmien lukemista.

Se tuli selväksi, että mun kroppa kaipaa liikettä. Joskus olen ollut hyvässäkin kunnossa, ja liikunta on ollut säännöllistä. Ehkä en ihan rapakuntoinen ole nytkään, mutta kun vertasin (ei saa toki liikaa vertailla) itseäni muihin kurssilaisiin, niin taisin olla huonokuntoisin. En ole muuta ehtinyt harrastamaan pitkiin aikoihin kuin satunnaista lenkkeilyä ja pyöräilyä. 
Kerron lisää kun olen käynyt 10 kertaa. :)

Kommentit

  1. Liikkuminen on kyllä niin hieno harrastus! Minä oon monta vuotta oikeastaan vain lenkkeillyt aina kerholaisten kerhon aikana, mutta keväällä aloitin uinnin ja nyt syksyllä kun täällä aukesi uusi kuntosali, liityin heti jäseneksi. Kerran viikossa käyn salilla ja toisen kerran jollakin ryhmäliikuntatunnilla. Selkävaivat on jääneet pois liikunnan lisäämisellä! Crossfitiä voisikin olla kiva kokeilla, harmi vain kun sitä ei meidän kuntosalin ohjelmistossa ole tarjolla..

    VastaaPoista
  2. Liike on lääke😊Tosi moneen juttuun.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit