Siirry pääsisältöön

Piristystä skraappaukseen


Kaupoissa olen nähnyt jääskrapakintaita, ja sain inspiraation tehdä itse tällaisen piristämään arkista jäänskraappaamista auton ikkunoista.

Ensin olin aikonut tehdä tästä uunikintaan samalla idealla, mutta tämä jääraappa-asia on nyt justiinsa niin ajankohtainen.

Lapanen on virkattu kiinteillä silmukoilla mun käteen sopivaksi. Lanka on Virosta ostettua latvialaista ohutta villalankaa. Virkkasin sitä kahdella eri sävyllä kaksinkertaisena. Pinnasta tuli tiivis. Jätin aukon jääraapan varrelle ja virkkasin viimeiset kerrokset siten, että jääraapan varsi on kintaan sisällä. Siellä se pysyy,  mutta on tarvittaessa vaihdettavissakin. Kukat virkkasin samasta langasta yksinkertaisena.


Tänä aamuna testattiin tämä tositoimissa viittä vaille viisveen kanssa. Tällä työllä osallistun Silmukan ytimestä-blogin  lokakuun haasteeseen, jonka aiheena oli Kylmä/Kuuma.


Kommentit

 1. No mutta tuossahan on ideaa vaikka joululahjaksi tai isänpäiväksi! Hieno ja käytännöllinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Niin minäkin ajattelin, että joululahjoiksi voisi tehdä jos ehtisi :) Huovuttamallakin voisi kokeilla myös ja koristelussahan on vaan mielikuvitus rajana :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis! Skrapaajakin ihan Tekijä! Tämä olisi hyvä lahjaidea jokaiselle autoilijalle ja Repsikalle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja kivaa viikonloppua!😊😊

   Poista
 3. Hauska ja käytännöllinen, kauniit värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämä onkin ollut nyt tositoimissa kun talvi tuli.:) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Wau, kyllä kummasti jäiden raappaaminen on mukavampaa, jos käteen saa tällaisen kintaan! Kiva idea tosiaan myös lahjoiksi, kuten muutkin tuossa ovat kommentoineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tätä on kyllä oikeasti tullut käytettyä. :)

   Poista
 5. Ihana idea. Inhoan ikkunoiden raappaamista, mutta noin hienoilla kintailla sekin sujuisi kuin leikkien. Ihan huippu!

  VastaaPoista
 6. Hieno idea. Ennättäisiköhän tuon vielä jouluksi. Mukavaa perjantai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Minäkin mietin että ehtisinkö vielä jouluksi tehdä pari. Katsotaan... Tervetuloa lukijaksi. Minä tein niin myös :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkatut keittiöpyyhkeet ja tiskirätit

Virkkasin kaksi sinistä keittiöpyyhettä ja yhden sini-(luonnon)valkoisen käsipyyhkeen keittiöön. Käsipyyhkeeseen ompelin käden muotoisen napin merkiksi, että sen erottaa toisista keittiöpyyhkeistä. Lankaa jäi vielä kahteen tiskirättiin ja yhtään ei jäänyt jäljelle. Pyyhkeisiin ja rätteihin virkkasin ripustuslenkit. :) Lankana näissä on Hjertegarn, Cotton nr 8.
Langat sain salaisen neuleystäväni kesäkuun paketista. Paketin hain postista 22.06. ja nopeasti virkkasin nämä, noin parissa päivässä. Olin viimeisilläni raskaana ja virkkaaminen oli sopivaa puuhaa juuri siihen olotilaan. Tyttö sitten syntyikin 03.07. Valmiit tuotokset lahjoitin äitini keittiöön ja hän tykkää näistä kovasti: ovat esillä ja käytössä parhaillaankin.
Kiitos salaiselle neuleystävälleni langoista. Tässä linkki kesäkuun pakettiin.
Kesäkuun SNY-paketti


Salainen neuleystäväni paljasti henkilöllisyytensä myöhemmin tällä kortilla. Hän on Miutsi. Miutsin blogiin linkki tässä.
Ja tässä linkki Lankavan ohjeeseen, jota sovels…