Siirry pääsisältöön

Sininen taivas: Tammikuu/Vuosi väriterapiaa

Sirpukan solmuissa-blogissa on annettu Vuosi väriterapiaa-haaste, jossa jokaiselle kuukaudelle saa antaa värin ja toteuttaa työn sen mukaan. Tammikuussa värini on sininen.

Tammikuussa päivät ovat jo hitusen pidempiä kuin joulukuussa. Harmaa valo ja musta pimeys alkavat kääntyä kohti sinistä. 

Huovutin 5-vuotiaan toiveesta hänelle  siniset lapaset. Muut haasteen värivalintani löydät  täältä .

Tein tuossa jo hiukan aikaisemmin  itselleni pinkit huopalapasetVirosta ostetusta hahtuvalangasta. Ne ovat heti päässeet käyttöön. Pojat innostuivat kovasti  huopalapasista ja pyysivät sitten tietenkin myös omia lapasia omilla väritoiveillaan. Sinisten lisäksi tein 9-vuotiaalle kolmella värillä hänen toiveidensa mukaisesti. Esittelen ne myöhemmin.

Nämä siniset on tehty joskus Lankamaailmasta ostamastani  Gjestal Cortina soft-langasta. Hyvä kun tulee vähän kaivettua lankavarastoa. Näihin meni aika tarkalleen 150 g lankaa. Ihan minipienen pätkän lankaa otin neljännestä 50 g:n kerästä.  Virkkasin numero  kuuden koukulla ja huovuttelin useampaan kertaan pesukoneessa. Ensin laitoin pari kertaa 40 asteen pikaohjelmalle. Sitten pesin pyyheliinojen kanssa 60 asteessa. 5 vee pyysi vielä huovuttamaan vähän lisää, joten pesin vielä toisen kerran 60 asteessa. Sen jälkeen venyttelin lapasia muotoonsa.

En ole laittanut lapasten sisään mitään muovia huovuttamisen ajaksi, kuten jotkut tekevät. Olen vain suoraan heittänyt koneeseen ja antanut koneen lingota täydet kierrokset Tähän saakka ainakin on onnistunut hyvin.

Kommentit

 1. Meidänkin Kuopus,20 v, tykkää huovutetuista lapasista. Hienot siniset teitkin ja tammikuun värihaaste toteutettu jo toisena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Teidän kuopus on samoilla linjoilla kuin meidän pojat. :) Ovat oikeasti kyllä olleet käytössä nämä lapaset jo ennen kuvaamistakin. Tulee hyvä mieli kun saa lapsille tehtyä jotain mistä tykkäävät. :) Ja sattui vielä 5 veen värivalinta haasteen kanssa sopivasti yksiin.

   Poista
 2. Huomioni kiinnittyi heti tuohon lauseeseen ettet laittanut mitään muovia sisään.. Itse kokeilin joskus huovuttaa jotain tossuja ilman muovia. No nehän huopuivat ihan käyttökelvottomiksi. Samaten kävi joskus joillekin lapasille, kun muovi oli pesun aikana irronnut toisesta peukusta.. Mä oon kokeillut oikeastaan pelkästään Novitan lankoja, ja mietinkin onko valmistajien langoissa niin paljon eroja. Novitan langoilla on aina huopuminen onnistunut yhdellä kertaa 40 asteen pesussa.. Hienot lapaset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovuttelin varovasti kun ei yhtään tiedä miten lanka alkaa huopua. Ajattelin että ehkä tällainen asteittainen huovutus voisi estää yhteentarttumista myös. En tiedä, voi olla ettei pidä paikkaansa. Tein 9-vuotiaalle myös lapaset ja hyvin onnistuvat tällä menetelmällä myös. Niissä on 1/3 Novitan Huopasta lankana. Täytyypä jatkaa kokeiluja. :) Kyllä varmasti yhteenhuopuminen harmittaisi.

   Poista
 3. Kivat lapaset ja nämä huovutetut on kyllä tosi lämpöisiä.Minä virkkasin ja huovutin tammikuussa kissan koreja hahtuvasta&jämälangoista.Ensin kokeilin 60astetta ja loppujen lopuksi heitin korit 95 asteeseen.Sen jälkeen tuli sopivat:D

  VastaaPoista
 4. Meillä pojat tilasivat näitä lapasia lisää. En ole vielä saanut uutta inspistä. 😊 Olisi kiva nähdä kissankorisi.😊

  VastaaPoista
 5. Miullakin oli sinistä tammikuun osiossa. (: Tosin tummansinistä. Kivat lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. 😊 Täytyykin käydä kurkkaamassa jossain vaiheessa.😊

   Poista
 6. Nämä ovat tarpeelliset. Kaunis sininen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä kovasti olleet käytössä ja ihmeen hyvin pitävät kosteuttakin. Tykkään myös tästä sinisestä.😊

   Poista
 7. Ihanat lapaset! Mullakin suunnitelmissa huovutetut lapaset, viime aikoina tullut tehtyä huovutettuja tossuja ja olen rohkeasti vaan ilman muoveja huovuttanut koneessa, eikä kertaakaan (vielä) ole mennyt pieleen. Virkkasitko yksinkertaisella vai kaksinkertaisella langalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤❄❤Tämä lanka on sen verran paksua että virkkasin yksinkertaisella langalla. Novitan Huopanen-lanka, jota mulla on vielä varastossa on sen verran ohuempaa että siitä tulee yksinkertaisena ohkaisemmat ja "taipuisammat ", mutta kivat sellaisetkin on. Lapasia huovuttamaan vaan! 😊Mukavaa puuhaa. Ei ole mullakaan tosiaan ainakaan vielä huopuneet yhteen voihan toki joskus niinkin vielä käydä.😊

   Poista
 8. Kauniit, käytännölliset ja varmasti lämpimät! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…