Iloiset strösselipikkuleivät

Nyt vilisee jokapuolella ohjeita pikkuleivistä, kakuista ja muffinsseista, joiden taikinaan on lisätty strösseleitä tai nomparelleja.


Tein pikkuleipiä seuraavalla ohjesovelluksella:

100g voita
1/4 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1/4 tl suolaa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
8 tl hedelmänmakuisia strösseleitä


Pehmeä voi ja sokerit vaahdotetaan hyvin. Lisätään suola. Lisätään jauhot.  Lisätään strösselit. Lisäysten välillä pyöräytetään taikinaa aina vatkaimella.

Taputellaan taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Tehdään veitsellä sopivan kokoiset "urat" paloja varten. 

Paistetaan +200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Tarkkaillaan paistoastetta. Otetaan pois kun pinta näyttää sopivan kullankeltaiselta


Heti uunista ottamisen jälkeen leikataan palat irti toisistaan uudestaan veitsellä niitä uria myöden, jotka uuniin laitettaessa tehtiin.


Nam!




Kommentit

Suositut tekstit