Banaanikakku




Keittiössä "pyöri" 4 ylikypsää banaania.  Niitä ei olisi kukaan sellaisenaan enää syönyt, mutta kakkuun banskut passasivat erinomaisesti. Oon useasti banaanista samasta syystä tehnyt kakkuja ja muffinsseja. Lapsetkin aina  takuuvarmasti tykkäävät. 8 veelle tuli tänään  vielä yökaverikin, joten tänään oli kolme kollia (isännän lisäksi) kakkua syömässä.



Tämän kakun ohje:
150 g voita
2 dl sokeria
-> mikrossa pehmennetty voi vatkataan vatkaimella  sokerin kanssa

2 kananmunaa
->Lisätään yksi kerrallaan ja vatkataan vatkaimella

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
->kuivat aineet sekoitetaan keskenään

4 banaania

Soseutetut banaanit ja keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään vuorotellen taikinaan. Sekoitetaan taikinaa koko ajan vatkaimella.

Kaadetaan taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.

Paistetaan +175 asteisessa kiertoilmauunissa hiukan vajaa tunti.  Kypsyyttä täytyy kokeilla tikulla ja paiston loppuvaiheessa pintaa hiukan peittää foliolla tai leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa.

Kommentit

Suositut tekstit