Siirry pääsisältöön

Halinallet

Olen tässä reilun kuukauden aikana virkannut 9 nallea Novitan ohjetta soveltaen. 
Ensimmäisen nallen tein töihin vapuksi.


Töissä päätettiin aloittaa uusi perinne "nallen lakitus". Virkkasin nallen ja lakin. Täältä löydät ensimmäisen nallen. Se oli niin sanotusti proto ja seuraaviin versioihin tuli vähän sovellusta. 

Seuraavat 8 nallea tein herra 4 veen hoitopaikkaan hoitokavereille ja hoitotädille sekä omille lapsilleni.  Olen matkan varrella soveltanut hiukan ohjetta. Kaikilla nalleilla on mm. ohjetta pidemmät jalat ja ovat ne muutenkin yksilöitä. Kaikissa on lankana Novitan Miami ja olen käyttänyt koukkua nro 2,5. Yhteen nalleen menee hieman toista kerää Miami-lankaa.  4 vee  on itse valinnut minulla kotona olevista langoista minkä värisen nallen haluaa kenellekin antaa. 
Täytteenä nalleissa on Eurokankaasta ostettua pussivanua (maksaa 5 euroa/pussi). Pussillinen riittää näiden kaikkien täytteeksi. Yllättävän paljon kuitenkin täytettä menee yhteen nalleen. Silmät ja nenä ovat turvaversiot,  jotka on ostettu askarteluliikkeestä. Niitä eivät pienimmätkään imeskelijät saa revittyä irti.

Herra 4 vee on ollut samalla perhepäivähoitajalla 10 kk ikäisestä lähtien. Hän on viihtynyt todella hyvin hoitopaikassaan. Loppuvuodesta herra 4 vee täyttää viisi ja ensi vuosi on viimeinen ennen eskaria. Tulevana syksynä hän ei enää mene samaan hoitopaikkaan. 


Omat lapseni saivat siis tietenkin myös omat halinallet. Herra 4 vee etenkin on oikea unikavereiden kuningas. Sängyssä on kasa pehmoisia tarkkaan valittuja halittavia, jotka järjestellään hyvin ennen nukkumaan menoa tyynylle ja kainaloon. Tämäkin halinalle on ollut hurjan rakastettu ja hyvä lohduttaja varsinkin nyt viime viikolla sairastetun vesirokon aikana.

Ja kyllä 8 veekin omastaan tykkää... 8 vee on yhtä aikaa niiiiiiin iso ja samaan aikaan vielä niiiiin  pieni. Syksyllä alkaa kolmas luokka. -Oi mikä ikä! Ainakin meillä... Haastaa äidin hermoja isottelullaan ja kuitenkin on niin, että hyväksyntä,  hali ja syli ovat aivan äärimmäisen tärkeitä. Äiti tuntee itsensä aika usein hyvin vajavaiseksi.  Tämä vuodatus tähän väliin tuli varmaan siksi nyt, että tänään on ollut erityisen "huono äiti-fiilis". Huh.

Tuolla ne maailman tärkeimmät ja rakkaimmat koisivat unikamujensa kanssa. ♡♡ Aamulla taas äitikin koittaa olla rento. ;) Huomenna viemme nallet herra 4 veen hoitopaikkaan ja hoitotädille vielä lisäkiitoksena yhteisistä vuosista pojan valitseman  kesäisen kukka-amppelin.


Kommentit

 1. Kiva kun kommentoit blogissani, löysin minäkin tänne vastavierailulle.. :) Kivalta vaikuttaa sinunkin blogisi, nämä nallet on suloisia ja nuo pöllöt varsinkin! <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Kiva kun jäit lukijaksi myös.♡

  VastaaPoista
 3. Ihania nalleja! Mitä tuo lakitus-hommeli siis on? :) Kuullostaa jännittävältä ja samalla söpön ihanalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä töissä tuo karhu/nalle on sellainen perinteinen viraston symboli. :D Virkistysryhmä päätti, että jatkossa juhlimme ennen vappua lakittamalla nallen. Eli nallelle lakki päähän ja konttorirotille herkkuja kahvitunnilla :) Koska meidän yksiköllä ei ollut ennestään nallea, päätin sen tehdä ja myös virkata sille lakin. :)Tällaista pientä arjen iloa :)

   Poista
 4. Mielettömän söpöjä halinalleja. Tämä ohje täytyykin ottaa itselle talteen, jos ehtisi jossain vaiheessa testaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva ja helppo kotimainen ohje. Mä jäin vähän koukkuun. Ja matkan varrella vähän sovellusta...:)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkatut keittiöpyyhkeet ja tiskirätit

Virkkasin kaksi sinistä keittiöpyyhettä ja yhden sini-(luonnon)valkoisen käsipyyhkeen keittiöön. Käsipyyhkeeseen ompelin käden muotoisen napin merkiksi, että sen erottaa toisista keittiöpyyhkeistä. Lankaa jäi vielä kahteen tiskirättiin ja yhtään ei jäänyt jäljelle. Pyyhkeisiin ja rätteihin virkkasin ripustuslenkit. :) Lankana näissä on Hjertegarn, Cotton nr 8.
Langat sain salaisen neuleystäväni kesäkuun paketista. Paketin hain postista 22.06. ja nopeasti virkkasin nämä, noin parissa päivässä. Olin viimeisilläni raskaana ja virkkaaminen oli sopivaa puuhaa juuri siihen olotilaan. Tyttö sitten syntyikin 03.07. Valmiit tuotokset lahjoitin äitini keittiöön ja hän tykkää näistä kovasti: ovat esillä ja käytössä parhaillaankin.
Kiitos salaiselle neuleystävälleni langoista. Tässä linkki kesäkuun pakettiin.
Kesäkuun SNY-paketti


Salainen neuleystäväni paljasti henkilöllisyytensä myöhemmin tällä kortilla. Hän on Miutsi. Miutsin blogiin linkki tässä.
Ja tässä linkki Lankavan ohjeeseen, jota sovels…