Siirry pääsisältöön

Heijastinlankapipoja

1/2-vuotiaan pipo 36 s

5-vuotiaan pipo 46 s

3 1/2 -vuotiaan pipo 48 s

4-vuotiaan pipo 48 s

8-vuotiaan pipo 50 s

9-vuotiaan pipo 52 s


Innostuin tekaisemaan kuusi heijastinlankapipoa. Ensin tein omalle puolivuotiaalle tytölle. Sitten tein valkoisen omalle 5-vuotiaalle pojalle. Harmaan tein joululahjaksi 3 1/2-vuotiaalle pojalle, turkoosin 4-vuotiaalle tytölle ja harmaan oransseilla tehosteilla 8-vuotiaalle pojalle. Sitten tein vielä mustan 9-vuotiaan poikani luokkakaverille pikkujoululahjaksi. Pikkujoulu on nyt tulevana perjantaina.

Pikkujoululahjan arvo sai olla 5 euroa, ja lahjansaajat arvottiin luokassa. Lanka maksaa jo noin vitosen kerä... Vähän jännittää kuitenkin antaa tuo pipo, toivottavasti saaja pitää sitä. Laitan pakettiin myös tavallisen heijastimen ja muutaman suklaakonvehdin lisäksi. Oma 9-vuotias poikani innostui itse tästä lahjasta, mutta isäntä oli epäileväinen lahjan saajan innostuksesta, joten päätin laittaa pakettiin vähän lisuketta. Tuli vähän epävarma fiilis, mutta tällä idealla nyt mennään nämä pikkujoulut.

Laitoin noihin kuviin vielä muistiin silmukkamääriä, joilla olen pipot tehnyt. Lanka,  jota käytin on Red Heart Reflective ja pipot on neulottu puikolla 5,5. Pipojen kerrosmääriä en tarkkaan laskenut. Vertailin niitä valmiisiin pipoihin ja omat pojat sovittelivat niitä välillä. Pipot päättelin neulomalla aina kaksi silmukkaa yhteen, sitten neuloin kierroksen ja vielä neuloin kaksi silmukkaa yhteen. Lopuksi vedin neulalla silmukoiden läpi langan, päättelin, tein tupsun ja kiinnitin sen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…