Omenaraastekakku

Viikonloppuna pitää levätä. Mä en meinaa ehtiä. Koko ajan on tekemättömiä töitä listalla, joka on loputon. Pakko olla itselleen armollinen. Ei maailma tule milloinkaan valmiiksi. Tärkeintä on nauttia hetkistä. Ja myös levätä, kerätä voimia. Ja tehdä myös kivoja asioita, joista nauttii.





Päätin sunnuntaina leipoa omenakakun, vaikka siivottavaa esimerkiksi olisi koko ajan. 

Omppukakku oli helppo ja herkullinen. Kakussa ei ole ollenkaan rasvaa ja se on ihanan  pehmeä. Omena tuo kakkuun kosteutta ja ikään kuin "sulaa" siihen. Omenanpaloja ei tunne. Tämä kakku hupeni iltaan mennessä, ollen lasten ehdoton suosikki. 

Mietin, että tätä voisi ihan täytekakkupohjaksi joskus kokeilla. 

Ohje:

Vaahdotetaan
4 kananmunaa
2 dl sokeria 

Lisätään 
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja 
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia 

5 kotimaista raastettua omenaa

Paistetaan 175 asteessa noin 50 min.

Omput on tosi kätevä raastaa raastimella. Kodat jäävät keskelle näppärästi ja omena tulee käytettyä helposti kokonaisuudessaan. 


Kommentit

  1. Näinhän se on, ei maailma tule milloinkaan valmiiksi.. Kun vaan oppis muistamaan sen näinä ruuhkavuosina.. Kivan oloinen resepti, täytyypä joskus kokeilla!

    VastaaPoista
  2. :) Kiitokset muuten arvonnasta voittamastani pussukasta. Se on suloinen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit