Luukku 15.12.2018: ⭐Supersuklainen kakku

 Tässä tulee kakkuohje suklaafaneille. Tätä kakkua riittää vähän pienempikin pala kerrallaan. Se on täyteläisen suklaista ja makeaa, hyvää ja erittäin helppo tehdä.
 150 g sulatettua voita
4 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria 
1 dl intiaanisokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl valmista suklaakastiketta 
200g rouhittua tummaa suklaata
1 dl kahvia 

Kuivat aineet sekoitetaan. Lisätään kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisätään sula rasva, kahvi, suklaakastike ja rouhittu suklaa. 

Taikina sekoitetaan, ei tarvitse vatkata. Laitetaan voideltuun vuokaan. Itse käytin silikonista laakeaa vuokaa.

Paistetaan +180 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia. Paistoaika on hieman lyhyempi jos vuoka on laakea, syvemmässä kestää pidempään.Kakku saa olla uunista otettaessa hieman vetelä. Se jähmettyy vielä jäähtyessään.

Tarjoilin kakun vatkaamalla päälle 2 dl kermaa ja ripottelemalla päälle hedelmänmakuisia värikkäitä nomparelleja ja valkosuklaa-tähtiä. Koska kakku on itsessään makea, ei kermaa tarvitse sokeroida, vaan sokeroimaton kerma taittaa kakun makeutta.

Tämän kakun ohje on muunneltu versio Sikke Sumarin "Maailman parhaasta suklaakakusta", jonka ohje oli Maku-lehdessä. 


Tätä tulee varmasti tehtyä uudelleenkin, sillä maku on hyvä ja syntyy suit sait kädenkäänteessä. Tämän leivoin aamulla ennen töihin lähtöä illan kahvivieraille. Illalla vatkasin kerman ja koristelin.
Suosittelen, jos olet suklaan ystävä.

Kommentit

Suositut tekstit