Luukku 08.12.2018: ⭐Hanna-tädin kakut
Hanna-tädin kakut ovat perinteisiä herkkuja ja nämäkin kuuluvat niihin helposti tehtäviin leivonnaisiin. 😊 Nämä ovat ehdottomasti lapsuuteni makumuistoissa mukana ja siitä on aikaa kun olen viimeksi itse näitä saanut saatika tehnyt.
Resepti on täältä:
200 g voita
3 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vahnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vahnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sulautettuun voihin sekoitetaan kaikki ainekset
Taikinasta pyöritellään palloja, joita paistetaan 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Väri ei saa tulla liian ruskeaksi. Uunista otettaessa näiden tulee olla hiukan pehmeitä, ne jäähtyessään tulevat sopiviksi.
Tästä määrästä taikinaa tuli 40 kpl pikkuleipiä.
Jouluksi olen laittanut kaappiin "piiloon" näitä tiiviiseen kannelliseen rasiaan. Voisi varmasti myös pakastaa jos haluaa säilöä pidempään.
Nämä tosiaan kuuluu jouluun, samoin kuin huomattavasti vaikeammat lusikkaleivät.
VastaaPoistaSamaa mieltä, lusikkalevissä on väkertämistä! Niistäkin on kyllä kivat ja herkulliset muistot 👍
PoistaMeilläkin tehtiin näitä tällä viikolla. :)
VastaaPoistaOlipas sattuma!😊Meillä (valitettavasti) lapset ovat oppineet makeisiin herkkuihin niin, että nämä tuntuivat ilmeisesti vähän pliisuilta heidän mielestään. Ei tullut tyrmäystä kuitenkaan. Nämä ovat niin pehmeänmakuisia, että voiko näistä nyt kuitenkaan kokonaan olla pitämättä? Mites teillä?
Poista