Runebergintortut

Runebergintorttujen oikeasta koostumuksesta ja mausta on monenlaisia mielipiteitä. Itse olen sitä mieltä, että ne voivat joka kerta maistua vähän erilaisilta. Alkujaanhan ne tehtiin siitä mitä kaapista sattui löytymään.



Tein nämä mukaillen K-ruoka reseptien torttuja. Ohje löytyy googlettamalla "K-ruoka Runeberg ".

Torttujen koostumus tänään:
150 g margariinia
1 dl intiaanisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl mantelijauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa
0,5 dl rasvatonta maitoa

Kostutukseen
Noin 1 tl rommiaromia
1 dl vettä
2 rkl intiaanisokeria

Hilloa

Tomusokeria 4 rkl ja vettä tosi pieni loraus (sekoitetaan )

-》Vaahdotetaan vatkaimella pehmeä rasva ja sokerit keskenään
-》 Lisätään kananmunat yksitellen
-》 Lisätään toisiinsa sekoitetut kuivat aineet
-》 Lisätään neste

Mulla on Iloleipurin kuuden tortun silikonivuoka. Voitelin torttuvuuan kolot margariinilla  ja laitoin taikinan vuokiin. Oli täsmälleen sopiva määrä taikinaa.

Paistoin +200 asteessa noin 20 minuuttia. Kokeilin kypsyyttä kerran välillä. 

Kostutusneste lämmitetään kattilassa. Torttujen jäähdyttyä se valellaan  vielä muoteissa oleviin torttuihin. Nesteen voisi antaa maustaa torttuja jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta meillä nämä syötiin pian maustamisen jälkeen.



Torttujen päälle vielä hillonokare (yleensä vadelma,  meillä tällä kertaa Kuningatarhilloa). Hillon ympäri vielä vesi-tomusokerirengas (voi puristaa myös valmiista pötkylästä).

Kommentit

Suositut tekstit