Siirry pääsisältöön

Villasukat tarpeeseen

Lomalla pakkaskeleillä huomasin, että esikoiseltani puuttui käyttövillasukat.  Ainoastaan tosi pitkävartiset yösukat ovat sopivat, muut on pikkuveli saanut käyttöön kun isoveljelle ne eivät enää mahdu. Mummukin on jättänyt sukan kutomisia vähemmälle, kun ehkäpä ajattelee, että äiti huolehtii tästä... No, puute oli päässyt iskemään ;)8-vuotiaan jalan koko on 34 ja hän lainasi lomalla minun 37 kokoisia sukkiani. Ne mahtuivat talvikenkiin ja laskettelumonoihin, mutta eivät esimerkiksi hiihtomonoihin tai luistimiin. Kysyin väritoiveet ja varren pituuden toivomuksen sukkiin ja aloin tikuttaa. Sain sukat valmiiksi lomalta paluumatkalla autossa. Pakkasia näyttää nyt piisaavan täälläkin päin, joten hyvä kun on nyt omat sukat pojalla.


34/35 kokoisten sukkien strategiset tiedot:

-puikot nro 3,25
-valkoinen 7 veljestä ja sininen Nissegarn
-40 silmukkaa
-2 oikein 2 nurin resoria 10 krs
-broken seed-neulosta 32 kerrosta
Broken seed:
1. kerros oikein valkoisella
2. kerros 1 o 1 n sinisellä
3. kerros oikein valkoisella
4. kerros 1 n 1 o sinisellä
Toistetaan näitä neljää kerrosta
-nilkkaan 2 oikein 2 nurin resoria 10 krs
-normikantapää (sivuista poimittu 11 silmukkaa)
-kantakiilan kavennukset joka toinen kerros
-kavennusten jälkeen 40 silmukalla 25 kerrosta ja kiilakavennukset joka toinen kerros
-päättely kun 8 silmukkaa jäljellä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Virkatut keittiöpyyhkeet ja tiskirätit

Virkkasin kaksi sinistä keittiöpyyhettä ja yhden sini-(luonnon)valkoisen käsipyyhkeen keittiöön. Käsipyyhkeeseen ompelin käden muotoisen napin merkiksi, että sen erottaa toisista keittiöpyyhkeistä. Lankaa jäi vielä kahteen tiskirättiin ja yhtään ei jäänyt jäljelle. Pyyhkeisiin ja rätteihin virkkasin ripustuslenkit. :) Lankana näissä on Hjertegarn, Cotton nr 8.
Langat sain salaisen neuleystäväni kesäkuun paketista. Paketin hain postista 22.06. ja nopeasti virkkasin nämä, noin parissa päivässä. Olin viimeisilläni raskaana ja virkkaaminen oli sopivaa puuhaa juuri siihen olotilaan. Tyttö sitten syntyikin 03.07. Valmiit tuotokset lahjoitin äitini keittiöön ja hän tykkää näistä kovasti: ovat esillä ja käytössä parhaillaankin.
Kiitos salaiselle neuleystävälleni langoista. Tässä linkki kesäkuun pakettiin.
Kesäkuun SNY-paketti


Salainen neuleystäväni paljasti henkilöllisyytensä myöhemmin tällä kortilla. Hän on Miutsi. Miutsin blogiin linkki tässä.
Ja tässä linkki Lankavan ohjeeseen, jota sovels…

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…