Siirry pääsisältöön

Villasukat tarpeeseen

Lomalla pakkaskeleillä huomasin, että esikoiseltani puuttui käyttövillasukat.  Ainoastaan tosi pitkävartiset yösukat ovat sopivat, muut on pikkuveli saanut käyttöön kun isoveljelle ne eivät enää mahdu. Mummukin on jättänyt sukan kutomisia vähemmälle, kun ehkäpä ajattelee, että äiti huolehtii tästä... No, puute oli päässyt iskemään ;)8-vuotiaan jalan koko on 34 ja hän lainasi lomalla minun 37 kokoisia sukkiani. Ne mahtuivat talvikenkiin ja laskettelumonoihin, mutta eivät esimerkiksi hiihtomonoihin tai luistimiin. Kysyin väritoiveet ja varren pituuden toivomuksen sukkiin ja aloin tikuttaa. Sain sukat valmiiksi lomalta paluumatkalla autossa. Pakkasia näyttää nyt piisaavan täälläkin päin, joten hyvä kun on nyt omat sukat pojalla.


34/35 kokoisten sukkien strategiset tiedot:

-puikot nro 3,25
-valkoinen 7 veljestä ja sininen Nissegarn
-40 silmukkaa
-2 oikein 2 nurin resoria 10 krs
-broken seed-neulosta 32 kerrosta
Broken seed:
1. kerros oikein valkoisella
2. kerros 1 o 1 n sinisellä
3. kerros oikein valkoisella
4. kerros 1 n 1 o sinisellä
Toistetaan näitä neljää kerrosta
-nilkkaan 2 oikein 2 nurin resoria 10 krs
-normikantapää (sivuista poimittu 11 silmukkaa)
-kantakiilan kavennukset joka toinen kerros
-kavennusten jälkeen 40 silmukalla 25 kerrosta ja kiilakavennukset joka toinen kerros
-päättely kun 8 silmukkaa jäljellä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…