Siirry pääsisältöön

Blogger Recognition Award

Sain tämän tunnustuksen / haasteen Näpertelijältä. Kiitos, vastaan tähän mielelläni.

Haasteen säännöt:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi,  joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


Aloitin blogin pitämisen joulukuussa 2014. Blogiin halusin kerätä talteen käsityöt ja muut näpertelyni. En ollut hirveän paljon vielä blogeja seuraillut. Sen verran, että niihin olin törmäillyt netistä käsityöohjeita etsiessäni. Blogimaailmaan olen tutustunut enemmän nyt itse aloitettuani blogin pitämisen.

Välillä blogissani on ollut hiljaista ja välillä taas olen päivittänyt tiuhaankin. Blogin pitäminen on muodostunut mulle omaksi hengähdystauoksi arjessa. Olen ollut tiiviisti työelämässä. Päivät kuivahkossa, asiapitoisessa ja vaativassakin työssä (josta kyllä ihan tykkään) ovat tuoneet vapaalla minusta esiin käsitöitä, leipomista, viherpiperrystä, askartelua ja  puutarhanhoitoa harrastavan luovemman puolen. Tykkään keskittyä käsillä tekemiseen ja yritän elää hetkessä. Lapset (2 poikaa ja tyttö) ja koko perhe kokonaisuudessaan  ovat minulle tärkeimmät maailmassa. Nyt olenkin kotona, kun saimme kuopuksemme, joka on nyt 2 kk.

Blogini on siis käsitöitteni ja värkkäysteni päiväkirja,  mutta samalla myös tallennan itselleni arvokkaita elämän pieniä tähtihetkiä.

Lukijoita blogilleni olen saanut pikkuhiljaa. On kyllä mukava, että on jutuistani kiinnostuneita ja kommentit ovat aina mukavia. Lukijoista tulee tuttuja tällä tavalla :) Kiitos kaikille lukijoille ja kommentoijille. 

Tämän tunnustuksen sain siis Näpertelijältä. Kiitos siitä hänelle. Hänen blogissaan on samoja elementtejä kuin omassani. Näpertelijällä on erityisesti kyllä kivoja kokeiluja monipuolisesti ja rennolla elämänmyönteisellä otteella toteutettuna.

Ohjeita bloggaamiseen en osaa antaa kenellekään muuta kuin että olemalla oma itsensä pärjää parhaiten aina.Annan tämän tunnustuksen ja haasteen säännöistä poiketen kolmelle blogille. Paljon muitakin ihania blogeja ja bloggaajia on kyllä olemassa. :)

1. Arkimamman Arkiralli (blogini ensimmäinen lukija ja uskomaton inspiraation lähde)
2. Nami-Hiiri (upeita herkkuja ja ihana persoona )
3. Leipoen ja neuloen  (monipuolinen puuhailija ja kiva kommentoija)Ihanaa syksyä ja tähtihetkiä jokaiselle ☆

Kommentit

 1. Kysyit sitä kaulurin ohjetta, jota kävit blogissani kommentoimassa. Se on venäläinen, eikä suomennosta ole.
  http://magic-art.info/blog/manishka_vjazanie_spicami/2014-10-14-471

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ohjeesta! Koitanpa katsoa pääsenkö perille siitä :) Sinun tekemäsi ovat kyllä hienoja.

   Poista
 2. Kiitos tunnustuksesta. :) Katsotaanpa, saanko tartuttua haasteeseen. Mun bloggaaminen kun tapahtuu tätä nykyä puhelimella/tabletilla, en tiedä saanko tuota haasteen kuvaa kopioitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos innostut. :) Minäkin bloggailen lähestulkoon ainoastaan puhelimella. Tällä värkillä kopioin kuvan. Ja eihän se kuva välttämätön ole

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…