Hiljaa hyvä tulee :)

Kasvivärjätyistä langoista tehty isoäidinneliöpeitto valmistuu pikku hiljaa. En ollutkaan taas hetkeen koskenut projektiin,  mutta tuossa se on odotellut seuraavaa spurttia.


Olen virkannut 120 isoäidinneliötä kasvivärjätyistä langoista. Reunustin palat yhdellä kiinteällä kerroksella harmaata. Peitto on 10 ruutua leveä ja 12 pitkä. Lopullinen cm-koko  selviää kun palat ovat kiinni toisissaan ja peitto on reunustettu.


Järjestelin palat siten, että eri värierät liukuvat kokonaisuuksina. Toinen vaihtoehto olisi ollut asetella palat randomisti miten vain. Nyt päättelen langat aina siitä palasta joka on vuorollaan käsittelyssä. Siinä on kyllä aikamoinen homma. :) Teen ensin kymmenen palan vaakaketjuja,  joiden palat yhdistän ompelemalla harmaalla langalla. Lopuksi yhdistän kymmenen palan vaakaketjut kahdeksitoista kerrokseksi ompelemalla. Ajattelin viimeistellä peiton vielä harmaalla reunuksella.

Peiton vaiheita:
120 palaa
Kasvivärjätyistä langoista isoäidinneliöpeitto
Kesäinen virkkausviikonloppu
Kesäistä kasvivärjäystä Pietaryrtillä
Kesäistä kasvivärjäystä punajuuren naateilla
Kesäistä kasvivärjäystä Lupiinilla
Kommentit

 1. Tuosta tulee kyllä hieno. Olen aloittanut jo viime vuonna tekemään neliöitä kasvilangoista, mutta niistä on tulossa muuta kuin peitto. Vielä se on salaisuus. Homma vaan on välillä aina tauolla, joten se kestänee....

  VastaaPoista
 2. Kiitos. ;) Vielä se joskus valmistuukin.Hurahdin viime kesänä ihan tuohon kasvivärjäykseen. :) Mielenkiinnolla odotan näkeväni mikä projekti sulla muhii.

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä kaunis.....Itse innostuin tuosta lankojen värjäyksestä. Ehkä tänä kesänä pääsen kokeilemaan! Olen ostanut tuota lupiinilla värjättyä lankaa....Mutta jos nyt jo uskaltaisi itse kokeilisin...

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Kannattaa kokeilla kasvivärjäystä. Se on tosi kivaa. Ensi kesänä koitan varmasti taas jotakin uutta kasvia. Uteliaisuus heräsi, mitä teit ostamastasi Lupiinilangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia =D lapsille ja itselle.....se väri oli niin kaunis...kaunis keltainen ja vihreä....

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Suositut tekstit