Siirry pääsisältöön

Hiljaa hyvä tulee :)

Kasvivärjätyistä langoista tehty isoäidinneliöpeitto valmistuu pikku hiljaa. En ollutkaan taas hetkeen koskenut projektiin,  mutta tuossa se on odotellut seuraavaa spurttia.


Olen virkannut 120 isoäidinneliötä kasvivärjätyistä langoista. Reunustin palat yhdellä kiinteällä kerroksella harmaata. Peitto on 10 ruutua leveä ja 12 pitkä. Lopullinen cm-koko  selviää kun palat ovat kiinni toisissaan ja peitto on reunustettu.


Järjestelin palat siten, että eri värierät liukuvat kokonaisuuksina. Toinen vaihtoehto olisi ollut asetella palat randomisti miten vain. Nyt päättelen langat aina siitä palasta joka on vuorollaan käsittelyssä. Siinä on kyllä aikamoinen homma. :) Teen ensin kymmenen palan vaakaketjuja,  joiden palat yhdistän ompelemalla harmaalla langalla. Lopuksi yhdistän kymmenen palan vaakaketjut kahdeksitoista kerrokseksi ompelemalla. Ajattelin viimeistellä peiton vielä harmaalla reunuksella.

Peiton vaiheita:
120 palaa
Kasvivärjätyistä langoista isoäidinneliöpeitto
Kesäinen virkkausviikonloppu
Kesäistä kasvivärjäystä Pietaryrtillä
Kesäistä kasvivärjäystä punajuuren naateilla
Kesäistä kasvivärjäystä Lupiinilla
Kommentit

 1. Tuosta tulee kyllä hieno. Olen aloittanut jo viime vuonna tekemään neliöitä kasvilangoista, mutta niistä on tulossa muuta kuin peitto. Vielä se on salaisuus. Homma vaan on välillä aina tauolla, joten se kestänee....

  VastaaPoista
 2. Kiitos. ;) Vielä se joskus valmistuukin.Hurahdin viime kesänä ihan tuohon kasvivärjäykseen. :) Mielenkiinnolla odotan näkeväni mikä projekti sulla muhii.

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä kaunis.....Itse innostuin tuosta lankojen värjäyksestä. Ehkä tänä kesänä pääsen kokeilemaan! Olen ostanut tuota lupiinilla värjättyä lankaa....Mutta jos nyt jo uskaltaisi itse kokeilisin...

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Kannattaa kokeilla kasvivärjäystä. Se on tosi kivaa. Ensi kesänä koitan varmasti taas jotakin uutta kasvia. Uteliaisuus heräsi, mitä teit ostamastasi Lupiinilangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukkia =D lapsille ja itselle.....se väri oli niin kaunis...kaunis keltainen ja vihreä....

   Poista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…