Siirry pääsisältöön

Lonkeroisia

Tällaisia mustekaloja on kerätty hyväntekeväisyytenä Satakunnan keskussairaalalle pienille keskosille hypisteltäväksi. Niitä on kutsuttu ns. turvalonkeroiksi.


Työpaikallamme on osallistuttu neuleryhmällä erilaisiin keräyksiin ja nyt päätimme tehdä näitä turvalonkeroita lahjoitettavaksi paikalliselle keskussairaalalle (Seinäjoen keskussairaala).

Tein itse 3 kpl lonkeroisia ja laitoin niihin lisäksi ripustuslenkit ompelemalla ja koukut ripustamista varten. Nämä jäävät muuhun käyttöön kuin keräykseen. Ne voi koukuilla kiinnittää vauvan katseltavaksi esimerkiksi turvaistuimen kahvaan.


Sininen ja turkoosi SMC Catania-lanka tulivat minulle maaliskuun yllätyspaketissa Salaiselta neuleystävältäni. ISO kiitos! En ole ennen tätä lankaa testannutkaan. On kyllä ihanaa lankaa virkata. Ostin itse lisäksi vaaleanpunaisen lankakerän. Näistä langoista valmistuu vielä muitakin juttuja, joista myöhemmin lisää. Hyväntekeväisyyteen aion tehdä myös lahjoitettavaksi ainakin muutaman otuksen.

Käytin mustekaloissa 3,0 virkkuukoukkua. Jatkossa siirryn 2,5 kokoisen koukun käyttöön tehdessäni näitä tästä langasta, sillä huomasin, että virkkauskäsialani on tällöin siistimpää.


Ohjeen ja alkuperäisen  idean turvalonkeroihin löydät näiden linkkien takaa:
Juttu turvalonkeroista
Ohje

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. :) Itse ihastuin tähän malliin :) Kiva tehdä ja ihan kiva katsellakin.

   Poista
 2. Hyvällä asialla liikenteessä. Täälläkin virkataan turvalonkeroita. Hyvä idea tuo lenksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuo alkuperäinen idea noista turvalonkeroista. Varmasti vauvat tykkäävät näitä kosketella. Nuo silmät ovat myös sellaiset että vauvat varmasti niitä katselevat, siitä sain idean ripustustamiseen. Ja näissä tykkään itse noista langan väreistäkin. :)

   Poista
 3. suloisia <3. Itsellä tarkoitus myös tehdä noita jossain vaiheessa. toivon ennättäväni.

  VastaaPoista
 4. Näitä on kiva tehdä. Tuo vaan on niin totta , että ideoita olisi niiiin paljon toteutettavaksi kun vaan kaiken arjen keskellä ehtisi. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Heijastinlankapipoja

Säkenöivän Hyvää Uutta Vuotta 2015!
Olen tehnyt marras-joulukuussa perheelleni pipot heijastinlangasta. Olen testannut kolmea eri lankaa ja eroa on sekä langan paksuudessa, neulottavuudessa ja langan heijastavuudessa. En oikein osaa sanoa mikä on näistä suosikkini, sillä kaikissa on puolensa.
Ensimmäisen pipon neuloin 3-vuotiaalle valkoisesta Novitan Heijastus-langasta. Lanka on pehmeää neuloa. Yhdessä kerässä sitä on vähän (100 g). Tähän pipoon lankaa meni hiukan toista kerää.
Pipo on ollut tykätty ja kovalla käytöllä. Pidän sitä 3-vuotiaalla kypärämyssyn kanssa.
Tämä pipo on neulottu tasona. Ensin on muutama kerros joustinneuletta  1 o 1 n ja sen jälkeen helmineuletta. Lopuksi tehdään kavennukset ja pipon sauman ompelu yhteen.
Tätä lankaa on ollut saatavilla syksyllä 2014 ainakin Tokmanni-ketjun myymälöistä.
Mustasta Schachenmayr Lumio-langasta tein pipon 7-vuotiaalle ekaluokkalaiselle. Lanka on paksua ja nopeaa neuloa, pipo valmistui muutamassa tunnissa. Tämän langan heijasta…