Siirry pääsisältöön

Lonkeroisia

Tällaisia mustekaloja on kerätty hyväntekeväisyytenä Satakunnan keskussairaalalle pienille keskosille hypisteltäväksi. Niitä on kutsuttu ns. turvalonkeroiksi.


Työpaikallamme on osallistuttu neuleryhmällä erilaisiin keräyksiin ja nyt päätimme tehdä näitä turvalonkeroita lahjoitettavaksi paikalliselle keskussairaalalle (Seinäjoen keskussairaala).

Tein itse 3 kpl lonkeroisia ja laitoin niihin lisäksi ripustuslenkit ompelemalla ja koukut ripustamista varten. Nämä jäävät muuhun käyttöön kuin keräykseen. Ne voi koukuilla kiinnittää vauvan katseltavaksi esimerkiksi turvaistuimen kahvaan.


Sininen ja turkoosi SMC Catania-lanka tulivat minulle maaliskuun yllätyspaketissa Salaiselta neuleystävältäni. ISO kiitos! En ole ennen tätä lankaa testannutkaan. On kyllä ihanaa lankaa virkata. Ostin itse lisäksi vaaleanpunaisen lankakerän. Näistä langoista valmistuu vielä muitakin juttuja, joista myöhemmin lisää. Hyväntekeväisyyteen aion tehdä myös lahjoitettavaksi ainakin muutaman otuksen.

Käytin mustekaloissa 3,0 virkkuukoukkua. Jatkossa siirryn 2,5 kokoisen koukun käyttöön tehdessäni näitä tästä langasta, sillä huomasin, että virkkauskäsialani on tällöin siistimpää.


Ohjeen ja alkuperäisen  idean turvalonkeroihin löydät näiden linkkien takaa:
Juttu turvalonkeroista
Ohje

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. :) Itse ihastuin tähän malliin :) Kiva tehdä ja ihan kiva katsellakin.

   Poista
 2. Hyvällä asialla liikenteessä. Täälläkin virkataan turvalonkeroita. Hyvä idea tuo lenksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tuo alkuperäinen idea noista turvalonkeroista. Varmasti vauvat tykkäävät näitä kosketella. Nuo silmät ovat myös sellaiset että vauvat varmasti niitä katselevat, siitä sain idean ripustustamiseen. Ja näissä tykkään itse noista langan väreistäkin. :)

   Poista
 3. suloisia <3. Itsellä tarkoitus myös tehdä noita jossain vaiheessa. toivon ennättäväni.

  VastaaPoista
 4. Näitä on kiva tehdä. Tuo vaan on niin totta , että ideoita olisi niiiin paljon toteutettavaksi kun vaan kaiken arjen keskellä ehtisi. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! ♡ Kerro mitä ajattelet. ☆

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Virkattu kolmiohuivi ja ohje

Tänään otin kuvat huivista, jota olen pitänyt koko alkuvuoden joka päivä. Lanka on liukuvärjättyä ja melko ohutta. Mielestäni sitä myytiin sukkalankana, mutta en olisi malttanut sitä sukkiin käyttää. Vyötteet ovat mulla jossakin varmassa tallessa. En enää muista langan merkkiä, mutta lisään sen tänne kunhan lankavyötteet tulevat vastaan. Lankaa huiviin käytin ostamani kaksi kerää. 
Tämän huivin langat ostin jo useampi kesä sitten (2014) neuleristeilyltä, jonka järjesti kokkolalainen Käsityöliike Katariina  . Oli ihana kesäinen ja aurinkoinen reissu hyvän ystävän ja esikoispojan kanssa.  Suosittelen neuleristeilyä jos sellaisia järjestetään  ja Tankarin majakkasaarta jonne mentiin pienellä laivalla Kokkolasta. Saari sijaitsee Kokkolan edustalla.  
Maisemat Tankarin majakkasaarella ovat ihanat. Siellä voisi yöpyä ja uida ja olla... Silloin kierrettiin saari ja ihasteltiin luontoa. Huivin mallin löysin Pinterestistä. Se oli helppo oppia ulkoa. Tässä LINKKI Pinterest-kuvan takana olevaa…

Virkatut keittiöpyyhkeet ja tiskirätit

Virkkasin kaksi sinistä keittiöpyyhettä ja yhden sini-(luonnon)valkoisen käsipyyhkeen keittiöön. Käsipyyhkeeseen ompelin käden muotoisen napin merkiksi, että sen erottaa toisista keittiöpyyhkeistä. Lankaa jäi vielä kahteen tiskirättiin ja yhtään ei jäänyt jäljelle. Pyyhkeisiin ja rätteihin virkkasin ripustuslenkit. :) Lankana näissä on Hjertegarn, Cotton nr 8.
Langat sain salaisen neuleystäväni kesäkuun paketista. Paketin hain postista 22.06. ja nopeasti virkkasin nämä, noin parissa päivässä. Olin viimeisilläni raskaana ja virkkaaminen oli sopivaa puuhaa juuri siihen olotilaan. Tyttö sitten syntyikin 03.07. Valmiit tuotokset lahjoitin äitini keittiöön ja hän tykkää näistä kovasti: ovat esillä ja käytössä parhaillaankin.
Kiitos salaiselle neuleystävälleni langoista. Tässä linkki kesäkuun pakettiin.
Kesäkuun SNY-paketti


Salainen neuleystäväni paljasti henkilöllisyytensä myöhemmin tällä kortilla. Hän on Miutsi. Miutsin blogiin linkki tässä.
Ja tässä linkki Lankavan ohjeeseen, jota sovels…

Virkattu HITTIpipo

Tänä syksynä Facebookissa virkkausryhmissä on vilissyt tällaisia virkattuja pipoja. Minäkin innostuin näistä. Tämä pipo tuli ensimmäisenä valmiiksi ja se annettiin esikoisen kaverin 10-vuotissynttärilahjaksi. Pipo otettiin innolla vastaan ja se ilahdutti virkkaajaa kovasti. 
Virkkasin pipon kaksinkertaisella Novitan Baby Merino-langalla käyttäen 6,5 virkkuukoukkua. Tekoturkistupsun tilasin netistä (Tikkaus ja Tarvike). ☆Klik Tuli innostuttua tilaamaan tupsuja sellainen kasa, että lisää pipoja todellakin tulee. 😁
Hand Made -merkkejä ostin TuuliaDesignista Klik. Siellä myydään kaikkea kivaa., mm. monenlaisia mukavia TeeSeItse-paketteja.
Pipohan virkataan pystysuunnassa. Ensin tein 40 ketjusilmukkaa ja sitten jatkossa aina toiseen suuntaan virkataan kiinteitä silmukoita ja palatessa taas takaisin kiinteitä silmukoita, jotka virkataan ainoastaan silmukan takareunaan. Näin syntyy joustava pinta. Kun pipolla on riittävästi leveyttä, että se ylettyy kaksinkertasisena pään ympäri, se neulot…