Pellillinen jauhelihapiirakkaa
Pääsiäisenä on herkuteltu monella tapaa ja on tavattu sukulaisia ja ystäviä. Tein yksille kahveille tarjottavaksi uunipellillisen jauhelihapiirakkaa, ettei heti loppuisi. ;) Piirakka oli tosi hyvä ja ruokaisa, meni lounaasta.
Pohja:
200 g margariinia
2 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä
Nypitään rasva ja jauhot sekaisin ja lisätään tarvittaessa vehnäjauhoja siten, että saadaan taikinasta muodostettua pallero. Laitetaan hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
Täyte:
800 g naudan paistijauhelihaa
3 porkkanaa
1 aika iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 1/2 tl suolaa
Mustapippuria
Pizzamastetta
Tujaus sinappia
Jauheliha paistetaan ja maustetaan kahdessa erässä. Paistetun jauhelihan sekaan pannulle lisätään hienoksi raastettu porkkana ja pilkotut sipulit. Maustetaan.
Päälle:
Noin 400 g juustoraastetta
1 dl kermaa
3 dl maitoa
2 kananmunaa
Kaulitaan taikina uunipellin kokoiselle leivinpaperille tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Nostetaan kaulittu taikina uunipellille. Laitetaan päälle jauhelihaseos, juustoraaste ja kermamunamaito kaadetaan päälle. Nesteen määrää voi vähän tarkkailla. Jos tarvitsee, niin voi maitoa vähän lisätä (1/2 dl kerrallaan).
Paistetaan +200 asteessa 1/2 h. Ja voi, että on ruokaisaa ja hyvää!
Tarjosin piirakan lisukkeena raikasta salaattia.
Jälkkäriksi vielä mustikka-vadelmapiirakkaa tutulla ohjeella . Nyt vähensin pohjassa käytetyn sokerin määrää 1 dl:aan. Piirakan kanssa tarjottiin vaniljakastiketta (valmiista jauheesta ja maidosta).
Piirakka menee kokeiluun ehdottomasti!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Meillä meni lähes kaikki kerralla. Pohjaan kannattaa lisätä jauhoja pikkuhiljaa. Itselläni saattoi vähän mennä laskut sekaisin, samoin kannattaa tehdä kermamunamaidon kanssa. :) Täytyy täsmentää ohjetta kun seuraavaksi teen. ;) Kerrohan mitä mieltä olit, jos/kun teet.
PoistaKokeiltu ja tykätty.... nam
Poistahttp://rrimasa.blogspot.fi/2016/04/jauhelihapiirakka.html
Tosi kiva kun maistui teillekin. :)
Poista